Diskuze
Obchodníci švindlují. Pozor na zčerstvělé ryby, varuje 'Kluk v akci'
Děkujeme za pochopení.
Z. Kulhánková
Zčerstvělá ryba?
To je něco jako k...a s přišitou panenskou blánou. Stejné hygienické riziko.
T. Hošek
.....
kdo má přístup do makra,... tak rozhodně kupovat rybu tam. .... ryby mají čerstvé... je to jen o tom, že mají velké odběry - takže jim to tam neleží na ledu týden.
P. Stavjaník
Re: .....
S Makrem souhlasím. Ono je to nejméně rizikové i u ostatních potravin, pokud zrovna člověk nezatouží po výrobním salámu a jiných specialitách pro masochisty.
Jinak čeština opět dostává hezky na frak: " Oni sice existují speciální obchody, ale ty zase nevědí, kolik by si za to řekli." (když už tak oni obchodi, že?)
M. Charouz
Je to prosté
Nákup na sádkách, nebo vlastní úlovek. To je jediná 100% jistota. Nic proti mořským rybám, ale ty se jedí ČERSTVÉ u moře a to už tady pár milionů let není. Čerstvý kapr, candát, pstruh, štika, lín atd. jsou vždy lepší volba, než zmrazená mršina z Makra.
T. Hošek
Re: Je to prosté
mne je makro jinak docela ukradený - ale ryby jsou to, pro tam jezdím :-) a nikoli mražené mršiny, ale pěkně chlazené... a zatím vždy čerstvé...
P. Šraier
Losos
Tak já mám vcelku dobré zkušenosti s mraženým lososem z Normy, garantovaně uloveným v moři, v krabičce 2 steaky nezávisle zabalené, je potřeba nechat pozvolna rozmrazit nebo v tom obalu ve studené vodě... Jíme aspoň 2x týdně.
P. Hlosta
Tutovka rada
Nejlíp je ryby nejíst vůbec. To člověk v Česku nejméně riskuje zdraví ;-))