To je něco jako k...a s přišitou panenskou blánou. Stejné hygienické riziko.
kdo má přístup do makra,... tak rozhodně kupovat rybu tam. .... ryby mají čerstvé... je to jen o tom, že mají velké odběry - takže jim to tam neleží na ledu týden.
S Makrem souhlasím. Ono je to nejméně rizikové i u ostatních potravin, pokud zrovna člověk nezatouží po výrobním salámu a jiných specialitách pro masochisty.
Jinak čeština opět dostává hezky na frak: " Oni sice existují speciální obchody, ale ty zase nevědí, kolik by si za to řekli." (když už tak oni obchodi, že?)
Nákup na sádkách, nebo vlastní úlovek. To je jediná 100% jistota. Nic proti mořským rybám, ale ty se jedí ČERSTVÉ u moře a to už tady pár milionů let není. Čerstvý kapr, candát, pstruh, štika, lín atd. jsou vždy lepší volba, než zmrazená mršina z Makra.
mne je makro jinak docela ukradený - ale ryby jsou to, pro tam jezdím :-) a nikoli mražené mršiny, ale pěkně chlazené... a zatím vždy čerstvé...
Tak já mám vcelku dobré zkušenosti s mraženým lososem z Normy, garantovaně uloveným v moři, v krabičce 2 steaky nezávisle zabalené, je potřeba nechat pozvolna rozmrazit nebo v tom obalu ve studené vodě... Jíme aspoň 2x týdně.
Nejlíp je ryby nejíst vůbec. To člověk v Česku nejméně riskuje zdraví ;-))