Diskuze
Jak spolehlivě zkazit hamburger. Pět chyb, které Češi dělají
Děkujeme za pochopení.
Hamburger
Hamburger se dá zkazit? Od svého vzniku je to hnůj hnusný. Jednou kdysi dávno snad před 30 až 35 léty jsem vlezl do MD a dal si ho. Ten po prvním kousnutí šel do koše a již nikdy více.
Re: Hamburger
Evidetně nemáte páru o čem mluvíte.Posuzovat burger podle MacDonalds,to je jako posuzovat kávu podle Starbucks,nebo čaj podle toho,co Vám donesou v hospodě...
Ta Česká úchylka o blafech Západu!
Předně je použitá houska hamburgru velmi důležitá. Velice by se divili mnozí, že se jedná o celkem sladké těsto a ne o rohlíkovou hmotu, co dostáváme ve všech marketech pod pojmem houska, či rohlík. Čech ale stěží pochopí, že na kvalitě se šetřit nesmí, když má být komerční projekt celosvětově úspěšný. U nás se za socialismu tak vehementně pomlouvala gastronomie Západu, až do dneška zůstává v lidech přesvědčení, že co ve světě většině chutná, nutně je vydřidušský blaf. Drsná pravda je ale taková, že u nás se podvádí hlavně na tom, co světu chutná. Takže burgery v Česku v naprosté většině(mimo mekáče) jsou jen snahou odřít zákazníka. Když se k tomu přidá neprofesionalita obsluh, pak je blaf dokonalý, ovšem ČESKÝ!
Nezdravost pojídání hamburgerů ve velkém je pochopitelně o naprosto něčem jiném.
Re: Ta Česká úchylka o blafech Západu!
Promiňte, ale jestli jsem měl někdy v životě pocit, že ze mě někdo sedřel peníze za podivný blaf (navíc se mi vešel do dlaně), tak to bylo v okamžiku, kdy jsem v návalu hladu a v očekávání poslední tramvaje narychlo zakoupil v Macu ten zázrak. Jinak nejsem ani hysterický odpůrce Mekáče (onehdy jsme se tam vydatně nasnídal) ani západní gastronomie.
A mate snad , pane kuchari, dojem,
ze vsechny ty americke retezce kupuji na hamburgery jen to nejlepsi maso? Svickovou za 17 doll. libru, na priklad? A ze maso melou tesne pred upotrebenim? A ze si delaji nejaky vlastni kecup a majonesu?. Jen nevim proc je tradice pouzivat tu dosti odpornou, houbovitou zemli, kdyz se v USA dela i ta normalni, nekde i daji otoustovany zitny chleb, ale to je malokdy..Tyhle rady jsou na nic.
Haha ..
Za chvili tu bude clanek jak udelat kvalitni parek v rohliku ..
Nic nového
Hamburgry začal v americe péct Čech, takže to je karbanátek a houska.
D. Stirský
Já pořád nechápu, co je na udušené, nekřupavé
žemli s mletým masem tak skvělého. Už když se podívám na obrázek, vidím, že hlavní starostí je nepobryndat se. Stačí kousnout a tu vyteče majonéza, tu vypadne kus slátu. A není to jen neobratností jedlíků.
Kulinářský paskvil
Tradiční český výrobek je karbanátek na všechny možné způsoby, a to opravdu je kulinářský zázrak. Nejen že musí být chuťově vyvážen, že musí být vyroben z těch nejkvalitnějších surovin, ale musí být spojen i z kvalitní přílohou, jako jsou vynikající brambory, bramborová kaše či vynikající český chléb. To, že nám kazí představu o karbanátku školní nebo závodní jídelny je jiná věc. Ať se jdou bodnout i s hamburgrem.
Re: Jak spolehlivě zkazit hamburger
Nejde, ale o necem se psat musi. Hamburger je typicky junkfood. Zadna kulinarska specialita.