Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Trvalka v Polích. Porce jak pro stokilového chlapa

Mimopražských restaurací, kam stojí za to vydat se na nedělní oběd spojený s výletem, v posledních letech přibývá. Mnohé z nich si vydobyly tak dobrou pověst, že je nutné rezervovat si stůl několik dní předem. Řadí se mezi ně také penzion s restaurací V Polích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

16. 2. 2014 11:34
velikost porcí osloví zákazníka

a nepřipadá si "šizený" jak v n´bl restauracích, kde se servírují porce sotva pro modelky a na talíři se ustrašeně třese maličká porce.

A přitom je to jednoduché, velká porce málokdy stojí mnohem více než mikro. Platíte totiž nájem, energie, práce kuchařů a personálu, nádobí se zašpiní stejně z malé či velké porce a je třeba založit, donést porce, odnést prázdné a umýt stejně. V ceně jídla pro hosta nedělají suroviny tu nejpodstatnější část a host po velkém jídle odchází spokojený, nasycený a nepřipadá si jako hňup, co zaplatil za reklamní ochutnávku.

Velké porce se vyplatí pro podnik i pro záakazníka.

Pochopitelně jsou výjimky - pravý kaviár, lanýže etc. Ale těch není mnoho.

0 0
možnosti
OH

O. Horák

16. 2. 2014 11:38
Re: velikost porcí osloví zákazníka

Problém nastane právě v okamžiku možnosti dětských, dámských, polovičních porcí.

Zákazník čeká poloviční cenu a nevidí, že cena jídla poloviční porce není poloviční (viz poskytnutá práce, služby servis).

Takže menší porce logicky stojí od 60-80% a zákazník znejistí.

0 0
možnosti