Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zkvašená móda. Proč je fermentace sexy a jak s ní začít?

Hlad po živém jídle, komplexní chutě, zdraví prospěšné účinky i příprava, která je fascinujícím alchymistickým procesem: důvodů, proč fermentované jídlo přišlo do módy, je hodně. Procesu kvašení lze vystavit spoustu potravin – od zeleniny, kterou sklidíte na zahrádce, až po ovoce, jež přeměníte v lahodné a zdravé limonády.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J. Dřevojan

18. 8. 2017 10:05

Víc než dekádu doma "fermentuji" čajovou houbu kombuchu a nedokážu si bez ní ani představit život.

0 0
možnosti
FJ

F. Jetel

18. 8. 2017 11:35

Já za více než půl století tuhle "houbu" neochutnal a život je pro mne přesto nádherný.

0 0
možnosti
FK

18. 8. 2017 16:25

Jo, kombuchu vlastně znám také. Jo to docela dobré, ale že by to byl nějaký zázrak, to nemohu říci.

0 0
možnosti