Diskuze
Bramborový salát
Aby ze salátu nebyla kaše, musíte mu dopřát jemné zacházení, rozumnou dobu vaření, a především ten správný typ brambor. Z hrušek jablka neuděláte a z brambor varného typu „pyré“ zase neuděláte salát.
Děkujeme za pochopení.
Jirka Plaček, Pardubičky u Hradc
To je recept pro Bin Ládína?
Vždyť je to kaloricka bomba I. stupně !
Vyhoďte ta vajíčka i to maso! Dejte tam tolik zeleniny, kolik brambor. Místo majonézy radši majolku a ještě bych to nastavil bílým jogurtem. I ten hrášek a kukuřice jsou příliš vydatné, takže toho čím méně tím lépe. Nastrouhat vařenou mrkvičku, pastiňák či kořenovou petržel a naložené okurky. Pokud budete potřebovat to zvlhčit, použijte lák z těch okurek. Právě tím se zcela přiblížíte bramborovému salátu, na jakém si pochutnávali Vlasta Burian i Karel Čapek.
Nehrozí Vám podráždění slepého střeva, což se v mládí stalo (díky konzumaci onoho vejco-masového a majonézového bláznění) i mně. Týden mi ten apendix v nemocnici zklidňovali. Ledem a hladovkou.
Co konzumuji lehounký bramborový salát, spím o Vánocích příkladně. To jest: JAKO JEZULÁTKO.