Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bramborový salát

Aby ze salátu nebyla kaše, musíte mu dopřát jemné zacházení, rozumnou dobu vaření, a především ten správný typ brambor. Z hrušek jablka neuděláte a z brambor varného typu „pyré“ zase neuděláte salát.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka Plaček, Pardubičky u Hradc

20. 12. 2008 17:36
To je recept pro Bin Ládína?

Vždyť je to kaloricka bomba I. stupně !

Vyhoďte ta vajíčka i to maso! Dejte tam tolik zeleniny, kolik brambor. Místo majonézy radši majolku a ještě bych to nastavil bílým jogurtem. I ten hrášek a kukuřice jsou příliš vydatné, takže toho čím méně tím lépe. Nastrouhat vařenou mrkvičku, pastiňák či kořenovou petržel a  naložené okurky. Pokud budete potřebovat to zvlhčit, použijte lák z těch okurek. Právě tím se zcela přiblížíte bramborovému salátu, na jakém si pochutnávali Vlasta Burian i Karel Čapek.

Nehrozí Vám podráždění slepého střeva, což se v mládí stalo (díky konzumaci onoho vejco-masového a majonézového bláznění) i mně. Týden mi ten apendix v nemocnici zklidňovali. Ledem a hladovkou.

Co konzumuji lehounký bramborový salát, spím o Vánocích příkladně. To jest: JAKO JEZULÁTKO.  

0 0
možnosti