Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dokonalé ovoce? Meruňky Oranžové královny

Jsou zdravé, podle mnohých dokonce nejzdravější ze všeho ovoce. Typicky nakyslá chuť i výrazná barva má spoustu příznivců, kteří je konzumují ve všech možných podobách: jako džem, kompot i jako pálenku. Jejich nejoblíbenější domácí variantou jsou ovšem meruňkové knedlíky.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Šiler

18. 7. 2010 20:58
Meruňky

Vážený pane gourmete,

možná rozumíte ústřicím, ale meruňkám sotva. Ptejte se českých (moravských, slováckých, valašských...) hospodyněk. Sdělí Vám, že když knedlíky, tak na prvním místě kynuté, pak možná tvarohové. Ale bramborové? Stejně tak jahodové, třešňové či borůvkové bývají především kynuté. U jablek, hrušek už se může na první místo dostávat tvaroh, na druhé brambory. U švestek, řekl bych, budou brambory na prvním místě.

A co se týče zavařování - je vidět, že jste to nikdy nedělal. Půl hodiny při 100 stupních - a máte z toho břečku.

Dokonce jsem jednou četl, jak jistá odbornice radila sterilovat sladkokyselé okurky 45 minut! Je třeba to zkusit - a pak radit.

0 0
možnosti

J. Šmejkal

11. 7. 2010 9:57
Zavařování meruněk

Doporučuji panu Poštulkovy jíst hodně, ale opravdu hodně, meruněk. Pak snad pochopí, že zavařovat cokoli, nejenom meruňky při 100°C, je kolosální nesmysl. Obecně se pohybuje teplota vodní lázně mezi 80a90°C.

Pepa

0 0
možnosti