Neděle 2. června 2024, svátek má Jarmil
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Patnáct let stačilo. Zabalte to

Na večeři ve Flambée jen tak nezapomenu - rozhodně ale ne z důvodů, které by si majitel podniku mohl dát za rámeček. Už si ani nevybavím, kdy jsem naposledy jedla tak drahé a zároveň tak příšerné jídlo. Můj výsledný dojem by se dal nazvat jediným slovem: trapas.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavlína

14. 6. 2008 1:08
Ano trapas...

Važená slečno B,

těšila jsem se, že si budu moci s chutí přečíst nějaké objektivní hodnocení české gastronomie, jaké prezentují např. pánové Balik, Kuras, Maurer apd. (či kdokoliv, kdo jídlo miluje a rozumí základním pojmům) Bohužel musím konstatovat, že Váš milý pokus přidat se k výše uvedeným skončil skutečně trapasem. A to pro Vás. Vcelku bych pochopila, že některé připomínky mohly být reálné, nicméně styl, úprava a celkový dojem se jeví pouze jako amatérská a negurmánská snaha přidat se k výše uvedeným pánům.Kdo se v gastronomii vyzná a má k ní kladný vztah nemůže hodnotit tímto způsobem. Nicméně, každý nějak začínal a já Vám rozmilá LAURO věřím! Za takových pět /šest let z Vás bude vynikající přispěvatelka minimálně do časopisu Chvilka pro zoufalé ženy.

Pavlína

PS: Věřím, že většina čtenářů by se od Vás ráda nechala pozvat na nějaký gurmánský zážitek pod Vaší taktovkou. Možná byste nám konečně otevřela naše zaslepené oči8-o...

Pokud by Váš

0 0
možnosti

Pavel

9. 6. 2008 8:41
Copak jste se zbláznili ?

Vím, že bulvarizace dnes je třeba, protože jinak klesá prodejnost. Ale nechápu, jak může jeden z našich nejprestižnějších deníků uveřejnovat "recenze" člověka, jehož znalosti gastronomie končí u rychlého občerstvení ? Kdo je Laura Baranik ? Jaké má zkušenosti a gastronomické znalosti, že dostává na stránkách Lidovek místo pro své diletantské výlevy ?  Nevím jak v Lidovkách, ale v jiných denících recenze čehokoliv musí psát vždy jen redaktor, který o problematice něco ví. Laura Baranik je evidentně nejspokojenější, pokud za málo peněz dostane plný talíř. Na to jsou nejlepší nádražní vesnické putyky. Tam ať tedy recenzuje, protože evidentně to je úroveň, na které gastronomicky zjevně je.

Přeji Lidovkám profesionální žurnalisty a trochu více soudnosti.

Pavel Hanuška

nezávislý novinář a fotograf

0 0
možnosti

Tomáš P.

5. 6. 2008 17:06
Vlašský salát

Časem jsem samozřejmě myslel čaj

0 0
možnosti

Tomáš P.

5. 6. 2008 17:05
Vlašský salát

Vážená paní Baranik,

to, že neumíte pořádně uvařit ani čas, si nemusíte vybíjet na této restauraci, která dělá profesionální gastronimii už 15 let. Pokud máte hluboko do kapsy a neumíte ocenit nové trendy, doporučuji setrvat u vlašského salátu a kousku Šumavy a nenavštěvovat provozovny podobného typu. Budu se těšit na Váš následující neprofesionální slohovou práci. S pozdravem Tomáš P.

0 0
možnosti

MIR.ULRYC

6. 6. 2008 12:37
Re: Vlašský salát

SOUHLASIM  S  VLASAKEM  A  SUMAVOU , JESTE  BYCH  DOPORUCIL  PANI BARANIK  DELAT  SPISE  HODNOCENI  V  MC  DONALDS  A   ZAROVEN  SE  TAM  I  STRAVOVAT. S   POZDRAVEM   M.U.

0 0
možnosti

Miroslav Ulrych

28. 5. 2008 13:04
nesouhlas

Četl  jsem  několik  hodnocení  k  restauracím, ale  tento  článek  je  ze  strany  autora  hluboce  pod  úroveň,hodně  trapný  bulvár.Rv(Y)

0 0
možnosti

Petr Pipek Flambee

27. 5. 2008 13:37
co je to slušnost

Až do dnešního dne jsem se snažil o možnost se vyjádřit ke sprostým lžím ze strany sl. Baranik , ale bohužel nikdo ani šefredaktor p. Vačkov namá dost slušnosti nebo odvahy ,aby mi   odpověděli na muj dopis. Chěl jsem pouze předložit argumenty, které jasně dokládají zbabělost a naprostou nekompetentnost sl.Baranik .LN se zachovaly jako velmi trapný bulvár.

Petr Pipek Flambee Restaurant

0 0
možnosti

J.Loch-Praha

14. 6. 2008 20:30
Re: co je to slušnost

Píši sem ,Né proto,že P.Pipek je "můj" učedník, z "Alcronu",ale proto,že článek o Flambé je víc než nepřátelský.To nebylo hodnocení,ale poprava.NEVÍM,kdo je sl.?L.Baranek-jakou má životní a profesní zkušenost ???Její jméno v gastronomii je neznámé,její články agresivní ,možná ve snaze se zviditelnit .Lidové noviny-redakce- by měla zvážit kom zadává práci a platí.  J.Loch-Praha

0 0
možnosti

Marek Berezkin

25. 5. 2008 14:12
Meli by prestat cist Elle

Jako profesionalni kuchar s pracovnimi zkusenostmi z ruznych zemi a podniku (mimo jine 5* a 4* relais chateaux) jsem vzdy prekvapen jak nekdo kdo si doma mozna ani neuvari spagety muze kritizovat praci nekoho kdo to dotahl tak daleko ( a kdo byl za svoji praci ocenen profesionaly !!) jako Dusan Jakubec. Na to aby nekdo mel neco cemu francouzi rikaji "palet" ( volne prelozeno chut) je potreba vyuka odmalicka a spousta let praxe a ne jenom pracovni smlouva na titul gastronomickeho recenzenta v nejakem platku.

Podle vseho cizinci kteri v podniku byli meli alespon trochu gastronomicke kultury aby ocenily jim nabizene chody. Kritizovat jenom proto, ze necemu nerozumime je prirozena lidska reakce, ale ze strany novinare je neprijatelna.;-O

Sefkuchar Marek Berezkin, Cala Azul Park, Mallorca

0 0
možnosti