Diskuze
Patnáct let stačilo. Zabalte to
Na večeři ve Flambée jen tak nezapomenu - rozhodně ale ne z důvodů, které by si majitel podniku mohl dát za rámeček. Už si ani nevybavím, kdy jsem naposledy jedla tak drahé a zároveň tak příšerné jídlo. Můj výsledný dojem by se dal nazvat jediným slovem: trapas.
Děkujeme za pochopení.
Pavlína
Ano trapas...
Važená slečno B,
těšila jsem se, že si budu moci s chutí přečíst nějaké objektivní hodnocení české gastronomie, jaké prezentují např. pánové Balik, Kuras, Maurer apd. (či kdokoliv, kdo jídlo miluje a rozumí základním pojmům) Bohužel musím konstatovat, že Váš milý pokus přidat se k výše uvedeným skončil skutečně trapasem. A to pro Vás. Vcelku bych pochopila, že některé připomínky mohly být reálné, nicméně styl, úprava a celkový dojem se jeví pouze jako amatérská a negurmánská snaha přidat se k výše uvedeným pánům.Kdo se v gastronomii vyzná a má k ní kladný vztah nemůže hodnotit tímto způsobem. Nicméně, každý nějak začínal a já Vám rozmilá LAURO věřím! Za takových pět /šest let z Vás bude vynikající přispěvatelka minimálně do časopisu Chvilka pro zoufalé ženy.
Pavlína
PS: Věřím, že většina čtenářů by se od Vás ráda nechala pozvat na nějaký gurmánský zážitek pod Vaší taktovkou. Možná byste nám konečně otevřela naše zaslepené oči...
Pokud by Váš
Pavel
Copak jste se zbláznili ?
Vím, že bulvarizace dnes je třeba, protože jinak klesá prodejnost. Ale nechápu, jak může jeden z našich nejprestižnějších deníků uveřejnovat "recenze" člověka, jehož znalosti gastronomie končí u rychlého občerstvení ? Kdo je Laura Baranik ? Jaké má zkušenosti a gastronomické znalosti, že dostává na stránkách Lidovek místo pro své diletantské výlevy ? Nevím jak v Lidovkách, ale v jiných denících recenze čehokoliv musí psát vždy jen redaktor, který o problematice něco ví. Laura Baranik je evidentně nejspokojenější, pokud za málo peněz dostane plný talíř. Na to jsou nejlepší nádražní vesnické putyky. Tam ať tedy recenzuje, protože evidentně to je úroveň, na které gastronomicky zjevně je.
Přeji Lidovkám profesionální žurnalisty a trochu více soudnosti.
Pavel Hanuška
nezávislý novinář a fotograf
Tomáš P.
Vlašský salát
Vážená paní Baranik,
to, že neumíte pořádně uvařit ani čas, si nemusíte vybíjet na této restauraci, která dělá profesionální gastronimii už 15 let. Pokud máte hluboko do kapsy a neumíte ocenit nové trendy, doporučuji setrvat u vlašského salátu a kousku Šumavy a nenavštěvovat provozovny podobného typu. Budu se těšit na Váš následující neprofesionální slohovou práci. S pozdravem Tomáš P.
MIR.ULRYC
Re: Vlašský salát
SOUHLASIM S VLASAKEM A SUMAVOU , JESTE BYCH DOPORUCIL PANI BARANIK DELAT SPISE HODNOCENI V MC DONALDS A ZAROVEN SE TAM I STRAVOVAT. S POZDRAVEM M.U.
Miroslav Ulrych
nesouhlas
Četl jsem několik hodnocení k restauracím, ale tento článek je ze strany autora hluboce pod úroveň,hodně trapný bulvár.
Petr Pipek Flambee
co je to slušnost
Až do dnešního dne jsem se snažil o možnost se vyjádřit ke sprostým lžím ze strany sl. Baranik , ale bohužel nikdo ani šefredaktor p. Vačkov namá dost slušnosti nebo odvahy ,aby mi odpověděli na muj dopis. Chěl jsem pouze předložit argumenty, které jasně dokládají zbabělost a naprostou nekompetentnost sl.Baranik .LN se zachovaly jako velmi trapný bulvár.
Petr Pipek Flambee Restaurant
J.Loch-Praha
Re: co je to slušnost
Píši sem ,Né proto,že P.Pipek je "můj" učedník, z "Alcronu",ale proto,že článek o Flambé je víc než nepřátelský.To nebylo hodnocení,ale poprava.NEVÍM,kdo je sl.?L.Baranek-jakou má životní a profesní zkušenost ???Její jméno v gastronomii je neznámé,její články agresivní ,možná ve snaze se zviditelnit .Lidové noviny-redakce- by měla zvážit kom zadává práci a platí. J.Loch-Praha
Marek Berezkin
Meli by prestat cist Elle
Jako profesionalni kuchar s pracovnimi zkusenostmi z ruznych zemi a podniku (mimo jine 5* a 4* relais chateaux) jsem vzdy prekvapen jak nekdo kdo si doma mozna ani neuvari spagety muze kritizovat praci nekoho kdo to dotahl tak daleko ( a kdo byl za svoji praci ocenen profesionaly !!) jako Dusan Jakubec. Na to aby nekdo mel neco cemu francouzi rikaji "palet" ( volne prelozeno chut) je potreba vyuka odmalicka a spousta let praxe a ne jenom pracovni smlouva na titul gastronomickeho recenzenta v nejakem platku.
Podle vseho cizinci kteri v podniku byli meli alespon trochu gastronomicke kultury aby ocenily jim nabizene chody. Kritizovat jenom proto, ze necemu nerozumime je prirozena lidska reakce, ale ze strany novinare je neprijatelna.
Sefkuchar Marek Berezkin, Cala Azul Park, Mallorca