Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nakladatelé přestanou vydávat šest dětských knih autora Grinche. Důvodem jsou rasistické narážky

Správci pozůstalosti známého spisovatele s přezdívkou Dr. Seuss oznámili, že šest jeho dětských knih bude uloženo do trezoru. Důvodem jsou rasistické názory v nich obsažené. Chceme reprezentovat všechny menšiny a být inkluzivní, tvrdí správci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V zájmu likvidace bílého rasismu podporují nakladatelé černošský, cikánský a židovský rasismus. Tím šíří zášť a předsudečnou nenávist mezi lidmi. Likvidují literaturu a cenzurují autory k obrazu svému. Tím vytvářejí podhoubí pro vznik nové, ještě horší totality, než jaké známe z dějin.

0 0
možnosti

a co je spatnyho na cinanovi se dvema hulkama a miskou ryze? Asi mel hlad, to uz se v pohadkach nesmi ani jist???

0 0
možnosti

P10e85t87r 35W68a39l28t69a

5. 3. 2021 23:50

A samozřejmě, taky už platí, že Ježíšek není, nepřinesl nás čáp, a bílá není černá. My vlastně vše dementujeme a odvoláváme a už ani nevíme co, tak jak to už bylo dávno pronesené - Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.

0 0
možnosti

P57e38t97r 24K57u26b46á40č

5. 3. 2021 16:20

Libri prohibiti - pokolikáté už ?

"Renomovaná studie" u něj našla jen 2% menšin a tak jej zakážou - být evropským klasikem 19. století - třesu se v hrobce

0 0
možnosti

"Nevhodné" knihy pálili Jezuité i nacisté, za vtipy se zavíralo za Protektorátu i v padesátých letech, snad přežijeme i novodobou, hloupou a zbytečnou cenzuru a díla přežijí naši hloupost.

0 0
možnosti

Podíval jsem se na abstrakt v uvedeném odkazu na Psychological Science, a ejhle - článek se věnuje výhradně a jednosměrně zkoumání názoru bílých na... na Afroameričany; bulvár by nejspíš napsal "popisuje stupně nenávisti bílých k Černým". A zpátky to nejede? Obávám se, že analogicky vedená studie s opačným zaměřením by se setkala s odsudkem za rasistický přístup. Ale pardon, jsem líný nějaké protipříklady dohledávat. Máte-li je, prosím, zveřejněte.

0 0
možnosti

Tak já četl v dětství nejvíc knihy o běloších, ale taky o Indiánech a dokonce ve Hvězdě Jihu byl černoch Xury a Číňan Li.

No měl jsem ale velký problém nestat se rasistou až když jsem byl v USA, když jsem zjistil, že ne každý Afroameričan je jako ten Xury a že policie jedná celkem oprávněně.

K tomu že jsem se nestal rasistou možná víc pomohla víra v Boha než knížky z dětství. V každém případě jeden den v no-go zoně dá víc než sto podobných rasistických knížek. Takže bylo by asi dobré zakázat malým Američanům vycházet z domova. Mohly by se z nich stát škaredí rasisté.

V USA by měli černochy zaměstnávat a víc řešit jejich chudobu, a jednat s nimi na nápravě, než je pokrytecky dávat do každého historického románu nebo filmu z Evropy kam bohužel historickými fakty nepatří.

0 0
možnosti

P23e98t10r 27N90o19v91á91k

5. 3. 2021 15:33

Já mám zkušenost z Paříže z městské dopravy. To, co tam předvádělo opálené etnikum ze světadílu za středozemním mořem, to byla hrůza. A pak jsem viděl hádku muslimů před mešitou vs Štrasburku, kdy ženská řvala jako ... a chlap tam utrhnul prkno z plotu a šel jí seřezat.

0 0
možnosti

Což takhle ČERNÁ babička a ČERNÁ Karkulka a zlej, BÍLEJ vlk?

0 0
možnosti

Češi naštěstí nejsou rasisti a už dávno věděli, že kocour Mikeš má být černej. I Božena Němcová měla černou princeznu a myslím že to nebyla negativní postava.

Zkrátky fuj vy rasisti američtí.

0 0
možnosti

Dementi rozhodují a normální lidé ustupují. Kdy to skončí a jak to skončí?[>-]

0 0
možnosti

Pod vládou Pirátů a demobloku to lze čekat i u nás, bohužel.

0 0
možnosti

A nedaly by se jeho knihy spálit a informace o jeho existenci vymazat? Jedná se o závadnou osobu, jejíž díla jsou rovněž závadná.

Máme řadu kvalitních barevných autorů, kteří tvoří kvalitní literaturu pro děti ve které se závadné stereotypy nevyskytují.:-)

0 0
možnosti

Ano, ano, na hranici s nimi! Starý jezuita Koniáš se v hrobě tetelí radostí, na jeho slova konečně došlo a budou se zase pálit knihy! Škoda, že jejich autor už nežije, tihle vykladači dobra by ho tam evidentně nejraději přihodili také...

0 0
možnosti