Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Korektní Oscaři. Akademie začne nekompromisními kvótami vynucovat rasovou a sexuální rozmanitost

Americká akademie filmového umění a věd zveřejnila kritéria, která budou rozhodovat o zařazení filmů do soutěže o prestižní zlatou sošku. Na filmy tak budou od roku 2024 kladeny vysoké nároky co se týče rozmanitosti herců i štábu. Pro Oscary, jež se dlouhodobě potýkají s rapidně klesajícím zájmem u diváků, by toto vynucování mohlo být počátkem katastrofy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Šaškárna. Oskaři dopadnou jako festival politické písně v Sokolově.

0 0
možnosti
PS

Zeny jako znevyhodnene? Vzdyt je jich na planete vic jak muzu. Lide jine barvy pleti? Jine nez jake barvy? Takze vyradime asiaty? Cernochy? Tech je pres miliardu. Musi byt clenem LGBTABCDYZ-+? A to se bude dokazovat jak? Nejaky "postelovy" test? A ve filmu navrzenem na Oskara ma hrat socialne slaby? Jako ze mu produkce nezaplati? Nebo misto trwba Breda Pitta bude hlavni roli hrat nejakej bezdak? To pak asi nebude film aspirujici na Oskara, ne? Nejschudnejsi pravidlo mi pripada o tom mentalne postizenem. Staci obsadit tyhle primitivy z akademie a je jeden bod splnen.

Jako nase "zapadni" civilizace potrebuje valku jako prase drbani. Tohle proste uz neni normalni...

0 0
možnosti
LM

Tzn že jednou i Křemílek nebo nebo Ája od Fíka budou černoši,možná robot Emil bude Asiat a Hurvínek skončí jako Eskymák.Super !

0 0
možnosti
Foto

I92v97a60n 45T26e93r74e25n

9. 9. 2020 17:59

Dalsi krok v krajine pokroku a lepsiej buducnosti bude - nahnat deti zo skol na tieto progresivne filmy. A tak isto zamestnanci z firiem. Ucast povinna a kontrolovana.

P.S. Ujst uz nieto kde. USA bola posledna slobodna krajina.

0 0
možnosti
IS

Když Slánského a jeho kámoše táhli na popraviště, tak řvali: "Klémo, ty jsi nás zradil." Co budou asi řvát bílí herci, až je potáhnou ze studií? K tomu asi nedojde.

Na takové filmy pochopitelně nebudou chodit diváci, kteří se chodí dívat na vysněný svět. S homosexuálním dramatem ze života dvou černých trpaslíků se ztotožní jeden divák ze sta. Tomu bude odpovídat i návštěvnost. A při nákladech kolem miliardy korun na film se producenti bez oskarů v klidu obejdou. Pokud tedy Trump nezřídí tučně dotovaný Americký státní fond kinematografie s homosexuální a jinak menšinovou tématikou.

0 0
možnosti
KV

Nechci vybuzovat hysterii, ale... nezačne se časem třeba s tím, že by se odebíraly Oscary za filmy, které ocenění získaly dříve neoprávněně, když v nich nevystupovaly nebo se na vzniku nepodílely patřičně znevýhodněné skupiny?

Napadl mě teď konkrétně třeba... Králova řeč, The Artist, Skrytá identita, Chicago, Zamilovaný Shakespeare, Titanic... a když jdeme dál, tak třeba Formanův Amadeus i Kukaččí hnízdo, Kramer vs. Kramer, Podraz... To jsou přeci dost dobří kandidáti na odebrání...?

Naopak - dost dosavadníchvítězů dané podmínky - nebo alespoň některou z nich - splňují s přehledem: Zelená kniha, Moonlight, 12 let v řetězech, Million dolar baby (a všechny další, v nichž hraje Morgan Freeman), samozřejmě Milionář z chatrče, samozřejmě Forrest Gump (...i když vlastně.... Tom Hanks je ve skutečnosti normální, tak vlastně asi ne) (stejný problém pak představuje Čistá duše...) určitě ale Tanec s vlky...(no i když... je postava ženské hrdinky ztvárněna skutečnou Indiánkou??)

Pánem prstenů si ne

0 0
možnosti
KV

Pánem prstenů si nejsem úplně jista, - vystupují tam sice trpaslíci, ale falešní....

No prostě, budou to mít filmoví tvůrci zatraceně těžké a budou se nad sebou muset zamyslet.

Takový třeba Scorsese, ten by si vcelku neškrtl...

0 0
možnosti
PC

P38r21o42b96o97s 83C39i79s

9. 9. 2020 16:44

A sport nezůstane stranou...

Dle propočtů Akademie korektní objektivity IAAF se stává Mistrem světa ve skoku vysokém pro rok 2021 sociálně slabá, tělesně postižená lesba asijského původu.

0 0
možnosti
KV

Hm, tak film jako Tenkrát v Hollywoodu, kde jsme my ženy mohly vidět najednou dva sny našich mladých let - leonarda DiCapria a Bradda Pitta, navíc ve skvělém sebeironickém ztvárnění ...To už neuvidíme.

Z našich filmů by prošla snad tak jen Vesnička má středisková, kde vystupuje mentálně znevýhodněný Otík.... i když, vlastně, taky ne, protože Jánosz Bán je ve skutečnosti normální....

No a Forman... s odřenýma ušima snad. Ve Vlasech měl pár černých (ale žádná hlavní role), a v Přeletu měl Indiána Broadmanna. možná, když by se tvrdilo, že McMurphy ve skutečnosti JE mentálně oslabený....

Ale že by to snad mohl zkoušet s Amadeem? Ani náhodou!

0 0
možnosti

V hlavní roli nebinární, nebělošské, mentálně postižené a migrující ono a vítězství je jisté ;-D !

0 0
možnosti