Diskuze
Vařit u Jamie Olivera je práce pro cvičené opice, říká česká kuchařka Kamura
Děkujeme za pochopení.
M. Šurgot
180 liber je zřejmě překlep, článek pro laiky, kteří nevědí
Pracuji v Anglii v Manchesteru v kuchyni restaurace Piccolino ve čtrvti Hale. Luxusní restaurace v místě, kde bydlí mnoho bohatých lidí i fotbalistů z obou slavných klubů.
Každý dospělý, pracující v Anglii, dostává ze zákonat minimální mzdu 6,31 libry. Kamura pracovala 17 hodin denně, denně vydělala 107,27 liber. Denní mzda se násobí počtem dnů, kuchaři v restauracích, pokud to nejsou pomocní kuchaři, pracují minimálně 5 dnů v týdnu. Kamura nebyla pomocný kuchař, měla vyděláno cca 2.145,4 libry. Je tedy možné, že po zdanění dostala 1.800 liber, což je běžný plat začínajícího kuchaře. K tomu se musí připočíst podíl na zpropitném, který dostává každý zaměstnanec v pevné týdenní výši a který se zdaní ve mzdě.
V každé restauraci musí běžný kuchař vařit striktně podle receptů, výraz "práce pro cvičené opice" je jen marketingový tah na zvýšení pozornosti na samotnou Kamuru. Hosté chodí za dobrým jídlem, které musí být podle nabídky výborně zpracované a vždy stejné...
J. Chrásteček
Re: 180 liber je zřejmě překlep, článek pro laiky, kteří nevědí
Asi tak, naprostý souhlas.