Diskuze
Jediná možnost - zákaz kouření v restauracích
Děkujeme za pochopení.
murko
koureni
ja osobne jsem proti koureni ve veskerych restauracich krome kurackych klubu a to jsem sam kurak.byl jsem v zemich kde se nekouri aprezil jsem to.
Syn
Všechno je naopak
Vážení kuřáci, kde berete tu jistotu, že zakouřené restaurace jsou v pořádku? Naopak, v restauraci má být k jídlu čistý vzduch. Nekuřáci si nebudou kvůli kuřákům zakládat nekuřácké restaurace, naopak, ať si kuřáci založí soukromé kuřárny, nikdo jim v tom nebrání. Ne všechno, co je vžité z minula, je normální P.S. Víte, že kvůli vám předloni shořely téměř celé Vysoké Tatry?
Jindra
Jindra
Je třeba tolerance, já třeba toleruji že mi jíte do kouření.
AD
Blbost
Jedinou možnou normou, jakou by měl stát regulovat kouření v restauracích, je hygienická norma čistoty vzduchu (Obdobně je tomu přece i s jídlem). Jak tuto čistotu podnikatel zajistí je jeho věc, může zakázat kouření, instalovat klimatizaci a pračku vzduchu do celé restaurace nebo jen do kuřácké části atp.
Samozřejmě je třeba dát před platností hygienické normy provozovatelům čas na to aby se přizpůsobili.
Zakazování je blbost. Obecně.
Jindra
Re: Blbost
Jo vykládej socdemákům o klimatizaci když neumí krátit zlomky.
Člověk
Pro Bobbyho Browna
Srovnávat zábavu (diskotéka) s uspokojením základní potřeby - hladu je trochu kulhající. Podle vaší logiky by tedy měli být na ulici všichni zlí, bezohlední a vzájemně se vraždit, neboť nikdo přece ven jít nemusí Navíc zákaz kouření přece neznamená omezování hostinských, ale příkaz návštěvníkům, aby byli ohleduplní, když samotné je to nenapadne. Schválně - pročpak je asi zákaz kouření i v SOUKROMÝCH kinech, divadlech, autobusech nebo nemocnicích? A k módní vlně srovnávat kouření s provozem aut: všiml jste si, že auta kromě vytváření smradu převáží osoby nebo náklad? Můžete mi uvést jediný příklad, čím je přínosný kuřák?
Bryk
Re: Pro Bobbyho Browna
dříve umře a stát ušetří na výplatě důchodů
NEKUŘÁK
KONEČNĚ KVALITNÍ A OBJEKTIVNÍ ČLÁNEK!!!
Děkuji pane Vnoučku!!! Nesnáším kuřáky, jsou s nimi jen problémy. Pracuji v centru Prahy a stačí jít po ulici a dýchám stále jen ten odporný smrad z cigaret. Nechápu, kde kuřáci berou tu drzost neustále omezovat ostatní! Bůh nám dal plíce na dýchání a ne na vdechování kouře. Jsem pro zákaz kouření všude.
Bobby Brown
Re: KONEČNĚ KVALITNÍ A OBJEKTIVNÍ ČLÁNEK!!!
Dovolím si Vás poopravit. Pan autor nemluvil o zákaz kouření všude. Již nadpis je: "Jediná možnost - zákaz kouření v restauracích". A votom je tadle diskuze ;-)
Jinak o drzosti někoho omezovat povídejte naopak státu - to je mistr světa na omezování kohokoliv v čemkoliv. Tak hezký den...
David
Autor buď nezná štamgasty nebo je placen jako propagátor nekuřáků.
Celý tento článek je jeden velký omyl. Lidé do hospody chodí převážně se napít a k tomu neodmyslitelně patří cigárko, to je jako fakt, že ke kafi patří cigareta. Tímto zákonem by přišly hospody o většinu zisků. Rodiny s dětmi a ostatní co autor popisoval tento deficit nevyrovnají ani nepřevýší, to opravdu ne.
Leon
Re: Autor buď nezná štamgasty nebo je placen jako propagátor nekuřáků.
Kdybys raději hledal v sobě sílu a přestal kouřit.
Saša
Autor se hluboce mýlí.
Zákaz kouření v restauracích výrazně zmenší tržby a tím zlikviduje řadu podniků a omezí nabídku.
Viz např. http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=6783" target="_blank" rel="nofollow">http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=6783
Martin
Re: Autor se hluboce mýlí.
Chyba, autor má naprostou pravdu, navíc personál bude zdravější!
Bobby Brown
externality
Vážený pane Martine Vnoučku. Jak už bylo řečeno tisícekrát, nikdo Vás do té eané zakouřené hospody chodit nenutí. Váš příběh o vytváření negativních externalit (což je módní vlna) beru zaslovo a doufám, že mi zaplatíte za Vámi vytvořenou negativní externalitu tím, že jste napsal tento článek a nechal ho umístit do „veřejného“ prostoru. Já jsem se po přečtení tohoto článku nas*al, takže mi byla způsobena újma na zdraví. Řeči o tom, že jsem to číst nemusel – podle Vás a Vám podobným – neobstojí, já mám přeci „právo“ si to přečíst, atd. atd.
Dále bych rád znal Váš názor na zplodiny z automobilů. Máme třipr*ele studií na kouření a jeho zabijáctví, ale o negativních důsledcích (chcete-li externalitách) dýcháním zamořeného vzduchu v obcích a kolem silnic se toho moc nedozvíme (netvrdím že nejsou). Je opravdový hnus sedět na zahrádce a papat, když vám kolem jezdí auta a doslova otravují vzduch. Jak hájíte tyto zájmy, nedýchat zdraví škodlivý vzduch – a to zejména u jídla v restauraci na zahrádce? Zastavíme od 11:00 – 13:00 dopravu?
Podle mého soukromého názoru je vzduch zamořený zplodinami z aut větší problém, než zakouřený prostor z cigaret. Doprava je tak hustá, že se před tím nedá utéct. Do restaurace jít ale nemusím.
pavelh
Re: externality
pokud jde o ty zplodiny z automobilů, tak by se opravdu hodilo to srovnat a prodávat povinně jenom cigarety s katalyzátorem
jachtík rwestaurací je mnoho d
kuřácké a nekuřácké restaurace
a není to spíš chyba bojácných odvážlivců, že si neotevřou nekuřáckou restauraci? co jim v tom brání, když je taková poptávka? nač všechno omezovat zákony? restaurací je přece tolik druhů: bary, jídelny, pizzerie, kavárny, tak proč ne nekuřárny? nějak tomu nerozumim.