Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Baroni mi všichni odpustili

Humoristu Miloslava Švandrlíka hned tak nic nerozhází. Pořídil si rotoped a tak dlouho šlapal, dokud neshodil pár kil. Zapózoval fotografovi před cvičením a po něm, a pak si se mnou dal kofolu – svůj nejoblíbenější nápoj, podle kterého vznikla také nejslavnější z jeho postav – vojín Kefalín.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milmi

18. 4. 2006 14:01
Bílí baroni

Dohodí mi někdo spisovatele, kterému poskytnu historky ze začátků budování kapitalismu,rozkrádání apod. Vše budou skutečné příběhy, které když se opentlí dalšími příběhy, vzniknou Bílí baroni aneb jak jsme provatizovali za Klause.

0 0
možnosti

gentleman

2. 4. 2006 11:56
kamcatka v Ostrave v Radvanicich
Celý  elaborát  můžete  klidně    napsat      oxordskou   angličtinou..
Mnozí z nás  tomu   budou  rozumět...
Ovšem  těch 5  let   na  voj ě  se mi   nějak   nezdá...
To  když   někdo    vobčas  udělal kázenský  přestupek..tak   pak  šel  do    vězení, to se pak   nasluhovalo...
  Když  to   bylo  víc   let, šel    na  psychiatriia   udělal  se  suberarbitrace  na  neschopen...
 
0 0
možnosti

ladinovi2

2. 4. 2006 14:06
Re: kamcatka v Ostrave v Radvanicich
Gentlemane jak tak procitam ti tvoje pisemne skvosti tak vidim ze ta  moje cestina neni zase tak kor moc horsi nez ta tvoje. nepouzivam sice hacki carki a velka pismena tvrda y a sem tam pouziju spise domackou slovni zasobu. nikdi jsem nerikal ze muj otec bil na vojne 5 let. 5 let bil veznen bezduvodne otcuv bratr v lagru vojna v kamenne u pribrami
muj otec bil odveden k vikonu prezencni vojenske sluzbi 28 rijna 1946 vzhedem k tomu ze otec se narodil 18-11 1913   narukoval ve veku 33 let coz bilo nelegalni. Ale mel na vibranou mezi vojnou na cernem uhli na dva roki a nebo veznenim na uranu. No vojna se vzhledem k nedostatku uhli protahla. Propusten bil s podminkou okamziteho opusteni ceskoslovenske republiki 30 cervence 1950 no a pruseru mel opravdu plno. Jednak bil svatbou roku 1941 s hrabenkou christianna ceschi a santa croce pokrevne spojen s britskou kralovskou rodinou a potom se dostal do dalsiho pruseru ponevadz bil jednim z velitelu rakouskeho ozbrojeneho protifasistickeho odboje a vital ruske osvoboditele na schönbrunskem palaci ve vidni spolecne s princem thurn und taxis a windisch-grätzem. Tvoje perfektni a bezchibna nemcina ti to umozni overit otcovo jmeno je nikolaus friedrich carl hugo maasburg a nas rodokmen najdes v genealogisches handbuch des adels der freiherrliche häuser b band II vidane roku 1957 begründet 1847 in görlitz strana 268 az 275 a dale freiherrliche häuser band XIX strana 172 az 176. &n
0 0
možnosti

gentleman

2. 4. 2006 11:28
Ladinovi 2...Das ist unglaublich..
Du  spichst   sehr    schlecht    bomisch...
Her     Svanderlík/ schifsteller/   wahr    nicht  poliitisch   verdechtig,
er     wahr   staskripl...
    Darum     er     wahr   nicht   infanterist,  er  wahr    nichr Fallschimersprenger,
er   wahr   nicht    gesund,  e r    wahr   untauglich...
Si  tu  est     capabl,  j'  ecri   dans  le   lanque  francais    mel....
0 0
možnosti

Pedro

3. 4. 2006 23:58
Re: Ladinovi 2...Das ist unglaublich..
Wenn du glaubst, dass dein Deutsch besser ist als Ladins Tschechisch, dann bist du daneben, Angeber.
0 0
možnosti

gentleman

1. 4. 2006 21:32
Naštval jste hodně lidí, pane Švandlíku..
Pro Vás   je to   velká  sranda, ale jenom pro Vás..
0 0
možnosti

ladinovi2

2. 4. 2006 5:34
Re: Naštval jste hodně lidí, pane Švandlíku..
no a je to tadi.
tak gentleman? proc ale tahas do diskuse stareho nebostika  svandlika kteri mel uzenarstvi na marijahilfestrase. nastval hodne lidi ale uz je po smtri dobrich 32 roku.
ze ti popletko s mel na misli humoristu miloslava svandrlika? je tezke odhadnout v intrnetove diskuzi co mas kdo  na misli a tak se musi kauntovat to co pise. 
tak gentleman? cloveku kteri dostal privilidz mluvit za druhe lidi se nemluvi gentleman ale spouksman.
no a cloveku kteri nerozumi humoru se nemluvi gentleman ale geliman a nebo jeliman?
fest of ol bi sis mel dat ti jmena tu the order. je to sranda kdiz gentleman rika hovnu papu a tvari se u toho jako spouksman pro humaniti.
na svandrlika me nesahej. bez neho bi 90% cechoslovaku nemelo ani poneti o existanci nejakich  cernich baronu. baroni mu nemeli co odpoustet. baroni nebili takovi jak je fasisti a komunisti malovali a troufam si rict ze  baroni jsou svandrlikovi povdecni za dobri humor.
0 0
možnosti

Hanyz

1. 4. 2006 12:05
Kefalín, Kofola a Kofola-Bier
znáte Kofrum, letecká limonáda, Kuba v Libni, Diesel, Turbodiesel ?
0 0
možnosti

Jasna Sykorova

1. 4. 2006 9:29
hubnuti
April  Pan Svandrlik nehubne a ani se k tomu nechysta. Udrzuje si svou stabilni vahu kolem 105 kg.
 S trikem s fotkou samozrejme souhlasil.
Zdravim internetove ctenare,
Jasna Sykorova
0 0
možnosti

Stanislav Švehla

1. 4. 2006 5:56
Kdo čte Barony, ať si přečte taky Kunderův Žert
Kdo čte Barony, ať si přečte taky Kunderův Žert. Dozví se mnohem víc, jaký jsou komunisti svině. Švandrlíkovi všechna čest, asi před patnácti lity u nás bydlela německá řádová sestřička a učila se česky. První beletrie, kterou si vyžádala, byli právě Černí baroni.
0 0
možnosti

V.Prokupek

1. 4. 2006 9:08
Re: Kdo čte Barony, ať si přečte taky Kunderův Žert
Knížka pana Švandrlíka "Černí baroni" je celkem vtipně napsaný román o úrovni některých vojenských velitelů.  Potud je vše vpořádku.  Co ale vůbec není vpořádku je skutečnost, že pan Švandrlík zneužil názvu a utrpení desetitisíců mladých mužů, kteří sloužili u skutečných voj. útvarů PTP jako za trest pro své polirické protikomunistické přesvědčení.  Tito skuteční voj. útvarů PTP měli totiž tak zv. politickou kvalifikaci "E" a jejich voj. služba byla ne na dva roky, ale na dobu neurčitou.   Mimo tyto voj. jednotky dnes zvané "Vojenské tábory nucených prací" byly ještě dvě voj. jednotky PTP, kde sloužili vojíni politicky sice nezávadní, ale kteří měli zdravotní klasifikace tak zv. Cj., čili tak zvaní "štátskripli".  A to byl případ právě pana Švandrlíka.  Touto svou vědomou záměnou obou tak rozdílných útvarů vytváří tak v povědomí naší veřejnosti mylný názor o tomto dalším zločinu komunistů páchaném na naší mládeži.
 
          Ten byl na tuto okolnost mnohokráte upozorňován, ale jak je vidět, zcela zbytečně a tak si vede stále svou a vědomě lže a lhát bude až do smrti.
0 0
možnosti

Lukas

1. 4. 2006 4:28
Propita pistole
Nadporucik Mazurek propije pistoli ve filmu,v knizce ji propije nadporucik Pernica.
kdyz uz pisu clanek do novin a nevim,tak se nekde zeptam,ne?!
0 0
možnosti

Al Bunda

1. 4. 2006 9:37
Re: Propita pistole
No jasně. Mazurek byl tak zaměstnán v domácnosti, že neměl čas na chlast. Zato Pernica pil jak kachlička.
0 0
možnosti

ladinovi2

1. 4. 2006 4:23
kamcatka v ostravbe radvanicich
tak to je prece k necemu  dobri dkiz clovek umi ceski. uz jenom zasmet se pri cteni tohoto rozhovoru zato stoji. cerne baroni jsem cetl a dokonce  videl pred leti na videu.
v zameckem parku na nasem bivalem panstvi v kamenne u pribrami vibudovali komunisti uranovi dul kteri se jmenoval vojna. zridili pri nem i komunisticki koncentracni tabor pro "zamestnance" muj ankl  tam verkoval  5 roku a pak ho vistehovali a musel se muvovat  do rakouska k rodine  
muj otec si  to odvojencil ctiri roki  v ostrave radvanicich na dole ludwik kteri komunisti prejmenovali na dul julius fucik 2 ubitovani bili na ptp utvar vojenske sidliste kamcatka. bil to pri fan. plno vtipu o zivote na  kamcatce  vikladal otec  az do sve smrti tadi v australiji.  kdiz jsme bili v cesku v roce 2000 v mem rodisti ve  freudenthalu (bruntale) tak jsme se tam na kamcatce  bili podivat.dul ludwig  uz bil zavreni. 
0 0
možnosti

kdyz fan tak sranda

1. 4. 2006 10:23
Re: kamcatka v ostravbe radvanicich
Mozna je to aprilovy zert, ale clovek potrebuje cestinu, anglictinu a nemcinu, aby z toho zrekostruoval autenticky text.
0 0
možnosti

hlas lidu

1. 4. 2006 0:47
Svandrlik for prezident
Svandrlik na Hrad - bude srandy kopec, skoro jak se starym Veskrnou.
0 0
možnosti