Neděle 9. června 2024, svátek má Stanislava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Deset filmových klenotů

Tři čerstvé světové novinky a sedm kousků klasické světové kinematografie - taková je letošní nabídka Projektu 100, který už potřinácté odstartuje příští týden.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

adelka

6. 1. 2007 1:42
kralikovy nesmysly

"projekt100" je prezita zalezitost - vznikal v dobe kdy byla zcela nerozvinuta distribuce a zlaty fond nebyl dostupny na dvd - "projekt100" je naprosty chaos bez cile a pevne struktury pouze a jenom strojek na ziskavani penez - vuci soukromym distributorum a jinym filmovym aktivitam je to navic od asociace filmovych klubu dost necestne ze sice ziskava dotaci na filmove dedictvi ale uvadi aktualni filmy o ktere by se mohly starat privatni firmy - co v cesku chybi je kvalitni filmove vzdelavani ktere si ale opet chce opanovat pan kralik a tak vymysli dalsi nesmysly typu "film a skola" a brzdi snahy o zavedeni filmove a medialni vyuky do skol - a nedavno jsem se dozvedela o tom jake pozice zastava pri vznikajicim projektu organizace zastresujici cs. kinematografii ale treba se mu to podari a bude to nekdy reditelovat - k cemu jsou novinari kteri jen opisuji tiskove zpravy?

0 0
možnosti

Franta

6. 1. 2007 12:24
Re: kralikovy nesmysly

Mno, tak to bych si rád poslechl podrobněji - jak pan Králík brzdí snahy o zavedení filmové mediální výuky do škol? V problému se neorientuju, ale mám pocit, že se naopak řadu let o zavedení takové výuky snaží. Navíc je tu - myslím, že nedoceněná -  jeho dlouholetá práce na organizaci Letní filmové školy, což je u nás svého druhu jedinečná akce.

Projekt 100 sice nemá žádnou koncepci (kromě zajímavosti titulů), ale sám to přiznává a podle mě je jeho velká hodnota právě v tom, že přináší tyto (pro mnohé) filmové "vykopávky" do kin. DVD jsou hezká věc, ale zážitek z filmu z kina určitě nenahradí.

0 0
možnosti

IDOL

5. 1. 2007 19:57
FESTIVALY STARÝCH FILMŮ JSOU ........

........ PRO KOHO .... ?

PS ...... PRO NOSTALGIKY /ČILI MAGORY/ ... ?

0 0
možnosti

NevericiTomas

6. 1. 2007 1:04
Re: FESTIVALY STARÝCH FILMŮ JSOU ........

Jsi si jisty svym nickem

0 0
možnosti

Franta

5. 1. 2007 15:17
Chyba - "Třetí muž"

Autorka sice píše, že "Třetí muž" je pozoruhodný, pravděpodobně ho ale sama neviděla. Orson Welles nehraje muže, který uvízl v síti intrik (toho hraje Joseph Cotten), nýbrž naopak muže, který onu síť splétá.

0 0
možnosti