Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Drsně, řekl Nick Cave

Pouhý fakt, že Nick Cave napsal scénář k filmu, navíc k westernu, dokáže vzbudit patřičnou pozornost i vyšroubovat očekávání pěkně vysoko. O to příjemnější potom je, pokud byl povyk kolem něčeho, co stojí za to. Jako v případě snímku The Proposition.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aussie

20. 9. 2006 6:37
Hergot, sem nejak zaspal...

...musim si to pujcit a mrknout na to, vypada to dost zajimave.

0 0
možnosti

Lukas

20. 9. 2006 7:34
Re: Hergot, sem nejak zaspal...

to je prave to: howardova particka se zajima o pohreb Australske ikony zabavy ktera si omotava hady kolem krku a provokuje krokodyly a sou toho plne noviny ale o jednom z nejlepsich australskych filmu ktery kdy byl natocen nebyl jedinej poradnej clanek. treba jeden Anglickej magazin (neco jako Good weekend) tomuto filmu venoval nekolik stranek (cetl jsem ho) jenomze ono se to moc nehodi do kramu ta bidna historie a masakrovani aboriginese. Skoc do nejblizsiho Blockbusteru - maj ho tam

0 0
možnosti

Lukas

20. 9. 2006 3:45
The Proposition

film jsem videl pred pul rokem protoze nakej rok ziju v Australii. od te doby asi 5x nebo i vicekrat a podivam se na nej znova. Nick Cave je skvelej muzikant, skvelej spisovatel a to co predvedl v The Proposition je fakt parada. je to uzasnej film (smutnej a drsnej) a jsem rad ze takovej film je venku protoze spousta lidi po svete moc nevi o historii Australie a bohuzel to nevi ani spousta bilych Australanu. kdo to vi nejvic jsou rodni Aboriginese lide (Australci) jaka to byla a stale je mizerie zit jako Aboriginese doma v Australii. jeste chci poznamenat ze tady nevysel ani takovy clanek jako v Lidovkach o tomhle filmu pac neni moc vitanej a samotni Australane (bily) na nej do kina taky nechodili a ve videopujcovnach to taky neni trhak (kultura jako takova je tady na mnohem nizsi urovni nez v Evrope). To ze je v Cechach se zpozdenim vubec nevadi, dulezity je ze tam je. a ten nazev me ted nenapada jak ho nejlepe prelozit. v anglictine to zni urednicky, stroze coz je vystihujici, vubec mi nevadi ze to neni prelozene. Muzu doporucit jeste dalsi film (je starsi asi 70 leta) "Walkabout" taky skvely film z Australie. a ted tady bezi dalsi dobrej film "Ten Canoes" takze se mate (za rok :) na co tesit.

0 0
možnosti

vlada

19. 9. 2006 15:50
ceska kina

proc se k nam vsechno dostane o rok pozdeji nez do anglie? proposition sem videl pred 6/8 mesici a nejsem sto uverit ze u nas bude az ted. mimochedem ten nadpis sedi - drsne. unikatni zabery vybuchujicich hlav po zasahu puskou na medvedy a bicovani zlocincu ve stylu gibsonova utrpeni krista. jinak je film hodne zvlastni, dost ponury ale dobry. ale opravdu nic pro lehke natury.

0 0
možnosti

Jetřich Tyl

19. 9. 2006 14:23
Proposition? Nabídka!

Nevím, jaké je IQ odpovědného pracovníka distribuce, že musel nechat originální název. Kdyby jen trochu hnul mozkem, mohl se vyhnout Návrhu, a přeložit jako Nabídka. Určitě by to přilákalo víc lidí, než řadě lidí nic neříkající Proposition...(Y)

0 0
možnosti

no nevím

19. 9. 2006 14:39
Re: Proposition? Nabídka!

Slovo "nabídka" zní pro ten film nepřípadně uhlazeně.

0 0
možnosti

čtenář

19. 9. 2006 13:55
Zločinci A versus zločinci B

Chtělo by jen dodat, že v té době byl za "zločince" zasluhujícího si vyhnanství do Austrálie i ubožák, který ukradl pecen chleba, aby byl schopen nakrmit rodinu.  A nemyslím, že takového člověka nutně musíme zvát zločincem - berme v potaz, že se jedná o 19. století, kdy byl život v Británii pro určité kategorie obyvatel podstatně těžší, než dnes.

0 0
možnosti