Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

ŽIVĚ: Febiofest v Praze zakončí slavná Catherine Deneuveová

Kultura

  8:19
PRAHA - V multikině Cinestar Anděl bude ve čtvrtek oficiálně zakončen 25. ročník mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest. Cenu za celoživotní přínos světovému filmu převezmou legenda francouzské kinematografie Catherine Deneuveová a její krajan režisér Leos Carax.

Catherine Deneuve foto: Reprofoto

Současně bude vyhlášen vítěz soutěžní sekce Nová Evropa. Rozhodovala o něm 33členná porota z desítky prvních snímků nastupujících filmařů představujících myšlenkově a formálně ambiciózní a odvážná díla. Její předsedkyní byla letos zpěvačka Marta Kubišová.

211550 mar 18

Mezinárodní filmový festival Praha ocenil Charlese Aznavoura a Danielu Kolářovou

Zvaní hosté pak zhlédnou americko-britský film Souboj pohlaví. Režiséři Valerie Farisová a Jonathan Dayton ho loni natočili na motivy skutečného duelu, ve kterém se v roce 1973 na kurtě potkaly dvě americké tenisové jedničky Billie Jean Kingová a Bobby Riggs. V hlavních rolích diváci uvidí Emmu Stoneovou a Steva Carellu.

I když bude přehlídka v metropoli oficiálně ukončena, projekce pokračují ještě v pátek. Pak bude pokračovat od 26. března do 21. dubna v šestnácti městech.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...