Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: X-Meni se ve velkolepé bitvě postaví psům a české pohádce

Kultura

  18:00
PRAHA - První červnový týden míří do českých kin čtyři snímky. Pokračování komiksové série o nadaných jedincích doplní psí reinkarnace, česká hraná pohádka s loutkami a působivý filmový přelud až z Číny.

Sophie Turnerová jako superschopnostmi obdařená Jean Greyová. Snímek X-Men: Dark Phoenix (2019). Režie: Simon Kinberg. foto: 20th Century Fox

X-Men: Dark Phoenix
USA, režie: Simon Kinberg

Tým X-Menů, mladých superhrdinů, vyráží na záchranou misi. Ta ale neprobíhá podle představ a Jean Greyová (Sophie Turnerová) je zasažená neznámou kosmickou silou. Ta ji navzdory očekáváním nezabije, ale naopak posílí její schopnosti. Jean ale nově nabytou moc není schopna zvládnout a propadá se do zoufalství. Tajemní postava (Jessica Chastainová) ji nabízí pomocnou rukou výměnou za propůjčení oněch destruktivních schoopností. Z Jean se stává Dark Phoenix (Temný fénix), který může ohrozit celý svět. Zbývající X-Meni se tak musí spojit proti jednomu z nich...

Psí poslání 2
USA, režie: Gail Mancusová

Pejsek Bailey je oddaný svojí lidské rodině. I když zemře, vrátí se za nimi v jiném psím těle. Snímek Psí poslání 2 vypráví o cestě za štěstím jednoho roztomilého pejska, který se rád nechá drbat na bříšku. Připravte si pamlsky, Bailey přichází. 

TvMiniUni: Zloděj otázek
ČR, režie: Jan Jirků

Filmové TvMiniUni je závěr seriálu, který na ČT:D běží již pět let.  Prostě vtipná a inteligentní podívaná pro děti i dospělé. Na velká plátna se tak dostane pan Vrána, praještěr Voráček, králík Fleggy, Valentinka, Bóďa, Franta Štajn a další známé i nové postavy. Spolu s nimi pak Pavel Liška, Barbora Poláková a Miroslav Krobot v lidských rolích.

Poslední večery na Zemi 
Čína, režie: Gan Bi

Hypnotický romantizující neo noir nejtalentovanějšího ze současných čínských filmařů Gan Biho je magickou meditací o prostoru a času i enigmatickou básní o ztrátě a bolesti. Film jako sen utkaný z nespolehlivé paměti a ještě nespolehlivější skutečnosti – barevně, světelně i kompozičně uhrančivý přelud narozený z melancholicky rozostřené přítomnosti a minulosti, která dost možná ani nebyla.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.