Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Hudba bez žánrových škatulek. Festival Mladí ladí jazz přiveze i zahraniční hvězdu Fatimu

Zpěvačka Fatima. foto: Mladí ladí jazz

PRAHA - Elektronika, funk a jazz? Neodolatelnou hudební směsici nabídne festival Mladí ladí jazz. Nabídne domácí i zahraniční hvězdy. Festival začíná 9. září v 15:00. Vstupné je po předchozí rezervaci zdarma.
  5:00

Původně oznámený Moses Boyd nakonec nemůže přijet kvůli britským koronavirovým restrikcím a hlavní hvězdou večera tak bude nově švédská soulová a RnB hvězda světového renomé Fatima - zpěvačka s neskutečně energickým a perfektně čistě intonujícím hlasem.

Marta Kloučková.
Tonya Graves.

Během odpoledne a večera naladí návštěvníky i náš nejuznávanější hráč na foukací harmoniku Charlie Slavik, jehož evropské renomé a schopnost pohybovat se napříč žánry prokáže i vystoupení s charismatickými dámami z vokálního tria The Rhythm Girls.

Marta Kloučková Quintet nabídne vedle své multižánrové leaderky, zpěvačky, textařky a skladatelky elitní muzikantskou sestavu v čele s Vítem Křišťanem u kláves, kontrabasistou Janem Fečem a bubeníkem Markem Urbánkem.

Mix rythm & blues, funku a jazzu nabídnou také Tonya Graves & The Band. Frontwoman této sestavy není třeba (zejména po 16 letech u Monkey Business) představovat.

Autor: