Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hudba nepřestává hrát ani v těžkých časech. Projekt #SAVETHENIGHT chce pomoct DJům

Kultura

  16:00
S příchodem koronaviru přišly o možnost výdělku osoby, které se starají o rušný noční život - barmani, umělci a DJové. Posledním jmenovaným chce pomoct nový projekt umožňující jim nahrát sety na web a získat finanční prémii.

Jakub Strach aka NobodyListen. foto: FB NOBODYLISTEN

Celý projekt #SAVETHENIGHT startuje ve čtvrtek 9. 7. a DJové budou mít šanci nahrávat své sety až do 9. 8. 2020. Ty budou průběžně umísťovány na webu www.savethenight.cz, kde si je fanoušci budou mít možnost poslechnout. Projekt není omezen žádným hudebním žánrem ani popularitou DJe. Důležitá je kreativita a originalita, kterou na konci projektu posoudí společenství složené z profesionálních DJs. Minimální délka DJ setu je 30 minut.

Ambsadorkou a podporovatelem inciativy je korejská DJka světového formátu působící v Berlíně Peggy Gou. Kromě finanční hotovosti budou DJs podpořeni i jinou formou. Tou je například možnost nahrávání v profi studiu nebo příležitost si zahrát na Jägermeister party.

Za Českou republiku projekt zaštítil DJ a producent NobodyListen. „Jestli někdo pocítil momentální krizi, tak to jsou hudebníci a taky DJs. Je naprosto skvělé, že někdo myslí i na tuhle velmi důležitou skupinu lidí a připravil pro ně možnost nějaké podpory. Jsem zvědavý a těším se na všechny sety, které DJs nahrají,“ řekl k projektu. 

„Lidé mohou manifestovat podporu komunitě DJů jak posloucháním a šířením setů, tak zakoupením SAVETHNIGHT limitované edice lahví, která symbolizuje celou iniciativu. S projektem máme ambice maximálně podpořit scénu, vzdáváme se honorářů a marží a jsme nadšení z možností, které tento projekt přináší,“ sdělil k projektu za firmu Jägermeister CZ Michal Bouda.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...