Čtvrtek 6. června 2024, svátek má Norbert
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Inscenace by mě zničila, říká Preiss

Viktor Preiss nebude hrát v inscenaci hry Joea Penhalla Dumb Show, kterou v Divadle Ungelt připravoval Lukáš Hlavica. Jak sám říká, hra ho vnitřně ničila a nedokázal se s tím vyrovnat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mariek

12. 1. 2007 8:49
pan Preiss

Pane Preissi, nevím sice o jakou hru šlo, ale jistě jste se rozhodl správně. Vy, Vaše paní a pan Kostka s manželkou patříte mezi mé nejoblíbenější herce. Děkuji Vám za krásné chvilky a uzdravte se. To Vám přeji z celého srdce. Vaše divačka Marie

0 0
možnosti

Tereza

12. 1. 2007 8:34
Vážímn si Vás

Pane Preissi,

nevím, zda se k Vám tyto řádky vůbec dostanou, ale chci Vám říci, že jste jedním z mála herců, kterého naše celá rodina, včetně mých nedospělých dětí, miluje. Jiné slovo se ani nedá použít. Mnohokrát jste naplnil můj čas krásou a jakousi těžko popsatelnou kvalitou. Nemám možnost Vás sledovat na divadelních prknech, nejsem z Prahy, ale každou chvíli, kdy je možné Vás spatřit na televizní obrazovce či ve filmu, si vychutnávám. Prosím, uzdravte se, po světě nechodí mnoho lidí, kterých by bylo škoda, vy mezi ně patříte, držím Vám moc palce. Vaše rozhodnutí ohledně představení v Ungeltu považuji za správné.

0 0
možnosti

Čtenář

11. 1. 2007 8:50
Myšlenka

Možná to bude trochu cynické,ale asi by nebylo nezajímavé pro některého autora napsat hru,která by zobrazila tuto situaci.Herec,jehož nově připravovaná inscenace postupně ničí.Kdysi dávno jsem viděl hru Noční zkouška,kde si nespokojený režiser pozval herce z připravovaného představení Otella a postupně jim dokazoval jak jsou si s postavami podobní a bylo to nádherné představení. 

0 0
možnosti

ilna

11. 1. 2007 8:22
:-)

Pane Preiss, jste vynikající herec a slušný člověk. Uzdravte se a dopřejte nám moc hezkých zážitků v divadle i v televizi. Naše rodina chodí do divadla  "na Prreisse" a když uvidíme vaše jméno u nějaké televizní inscenace, díváme se také. Vaše jméno je pro nás záruka kvality.

0 0
možnosti

Zpěvačka

11. 1. 2007 7:46
Duše...

...je pro kumštýře ten nejdůležitější pracovní prostředek, je tudíž třeba střežit ho a pěstovat. Člověk si musí vytvářet bariéry proti tomu, co ho vnitřně poškozuje, jinak nedokáže obdarovat sebe ani druhé.

Milý pane Preissi, jste jeden z mála. Chraňte se před zlobou v jakékoliv podobě - a buďte blažen!  

0 0
možnosti

win Wechselstein

11. 1. 2007 6:46
nemyslím si

Nemyslím si, že Preiss si dělá Grassovskou reklamu, i když mluví veřejně o svém selhání. Myslím si skutečně, že se zbláznil, dostal se do situace, kdy by se skoro každý zbláznil. Jen považte v socialistickém Československu byl považován za budoucí hereckou jedníčku další v řadě největších, nepominutelných, jedinečných dramatických umělců Vojan, Vydra, Štěpánek, Höger, ,,, a pak přijde nejaký ředitel Pošuk Stropnický a vyhodí ho z Vinohradského divadla, že není dost dobrý.

 

0 0
možnosti

mel

11. 1. 2007 8:19
Re: nemyslím si

Ale on pan Preiss na rozdíl od pana Stropnického skutečně herec je. A nic na tom nemění fakt, jak krásně česky  zdůrazňujete,  že byl jedničkou i za socialismu. Kdo umí ten umí bez ohledu na režim.

0 0
možnosti

sara

11. 1. 2007 2:51
Všecko ať se v dobré obrátí!

Pane Preissi, moc vám děkuju za všechny Vaše role, práci v televizi i filmu. Vždy jste pro mě byl a nadále zůstáváte jedním z mála slušných lidí a pokorných herců, v tom nejlepším slova smyslu!

Držte se, Vaši diváci Vás mají moc rádi!

0 0
možnosti

jada

10. 1. 2007 23:52
Držím Vám pěsti

Milý pane Preiss, řídit se stavem své duše je přirozené a většina z nás to nedokáže. Jestli má někdo uštěpačné připomínky, tak jedině proto, že tomu buď nemůže rozumět nebo Vám závidí schopnost svobodné volby. Ať se Vám v další práci daří! Jada.

0 0
možnosti

pepeec

10. 1. 2007 23:21
Naprosto důvody chápu

Stoprocentně věřím tomu, co Preiss říká a absolutně ho chápu. Tato věc se nestala pouze jemu ,ale jsou známé případy z minulosti. Udělal dobře že hovoří tak otevřeně a přejio mu hodně zdraví.

0 0
možnosti

Iva

10. 1. 2007 22:34
pene Preiss, z bulváru si hlavu nelámejte, lidi nejsou hloupí

přejeme vám a vaší rodině hodně štěstí, máme vás rádi V

0 0
možnosti