Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

,Jedna velká hloupost.‘ Odstraňování starých filmů a seriálů vadí i některým aktivistům

Ve světle protestů hnutí Black Lives Matter je zřetelné stále silnější volání po odstraňování „závadných“ pořadů z televizní nabídky. Podle samotných umělců je to ale krok velmi špatným směrem. O situaci informoval deník The Guardian.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J72a62n 60V40i69n54t81r

16. 6. 2020 13:51

Všechny filmy by se měly předělat tak, že by v nich kladné a jiné role hráli výhradně černoši a bílí by se mohli objevit jen v rolích záporných a směšných postav.

0 0
možnosti
SK

Je to věcí názoru a dosaženého vzdělání s geny předků !! Váš názor vám neberu. Na tv Zoom odvisílali zajímavý dokument o -" Fenomenu Vinetou " - Dalo by se to i implementovat do českomoravského prostředí, kde jedinci vzívají kelty,nebo sudetáky případně sověty, podle naturelu. Česká historie a minulost je ale podobná právě i Vinetuovi v českém podání Minehavy, Sokolího oka a Kopčeha v podání knížek našeho mládí před mánií příběhů Karla Maye. Mimochodem ještě před Mayovkami byly v československých rodinách oblíbené příběhy američanů jež opravdu v těch krajích žili - Jack London, Coorwod, Setton. Nakonec i Svojsíkův tramping a čundráctví zde bylo ještě dlouho před Kleki Petrou a Ripanou. Československá televize ve své minulosti uváděla nejen inscenace knižních příběhů Jacka Londona v podání nezapomenutelného Radka Brzobohatého v postavě Martina Edena nebo i černobílý americký film o chicágsk

0 0
možnosti