Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

‚Jsi uvnitř mrtvý.‘ Společnost Disney obrázkem Pinocchia pohoršila rodiče

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Společnost Disney na svém Twitterové účtu s téměř 6 miliony odběrateli zveřejnila obrázek Pinocchia s popiskem: „když ti někdo složí kompliment, ale ty jsi uvnitř mrtvý.“ Příspěvek se šířil sociálními sítěmi, sbíral negativní ohlasy a společnost Disney ho nakonec musela stáhnout.

Klasická animovaná postava Pinocchia, toho času uvnitř mrtvého. foto: DISNEY

Twitterový účet společnosti Disney je plný veselých pohádkových příspěvků s texty určenými pro děti. Poslední příspěvek s oblíbenou loutkou Pinocchiem ale z tohoto trendu vybočoval. V příspěvku s názvem „Nezáleží na tom, kdo jsi“ je obrázek klasického filmového Pinocchia z roku 1940 a k tomu temně laděný popisek „když ti někdo složí kompliment, ale ty jsi uvnitř mrtvý.“ Kontroverzní příspěvek během jednoho dne nasbíral více než 30 tisíc sdílení. Bouřili se hlavně rodiče.

„Tohle je snad nejvýraznější případ starého člověka z PR oddělení, který se chce zavděčit mládeži. Je to divné a nechutné,“ píše uživatel s přezdívkou Bean. „Je to jasné. Potřebujeme novou pohádkovou princeznu od Disneyho, která bude uvnitř také mrtvá,“ glosoval příspěvek uživatel s přezdívkou Malthspere.

Disney pokukuje po studiu 20th Century Fox. Znamenalo by to převzetí známých sérií

Společnost Disney se k situaci nevyjádřila, ale inkriminovaný příspěvek odstranila. Postavu Pinocchia vytvořil v roce 1881 italský spisovatel Carlo Collodi. V roce 1940 pak na podle Collodiho předlohy vznikla klasická animovaná pohádka právě od společnosti Disney.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!