Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kéž bych se to nedověděl

Ani Jiřímu Suchému se nevyhnula nutnost mluvit o svazcích StB. Třebaže se o lecčem už rozepsal ve svých pamětech, aktuální kauza týkající se jeho někdejšího kolegy v Divadle Semafor Josefa Dvořáka jej přiměla o těchto nemilých věcech hovořit. „Některé deníky se začaly zajímat o to, co by slušelo spíš roku 1990, neznám důvody proč k tomu dochází dnes, ale nejspíš nějaké budou,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Palmáč

27. 8. 2007 20:34
Ty Ptákoviny z první poloviny šedesátejch (a eště před tím)

mi občas zněj v uších. Klobůk dolů - co za ptákoviny jiné z těchto let zněj? Vzpomene si někdo na ně? A taky si myslím, že to později se SE MA FOrem stejně šlo z kopce. Ale Suchý je čítankový klasik (už tenkrát, když nám přišel poprvé v čítance gratulovat Olda). Proto mě udivuje, že právě jeho dnes traumatizuje jakýsi dVOŘÁK.  

0 0
možnosti

Jirka

20. 8. 2007 8:27
Géniové Suchý+Šlitr...to snad pro Boha ne.

Já jsem viděl od Suchého "hru" dobře placená procházka...hrůza, plácání nesmyslů, jako z blázince a Šlitr? Co jsem měl dnes k obědu, knedlíky, maštěný....to se Vám opravdu  líbí?

Ti dva mi jen otravovali svými "písničkami" mládí. Naštěstěstí existovalo rádio  Luxembourg. 

0 0
možnosti

hroch

20. 8. 2007 8:55
Re: Géniové Suchý+Šlitr...to snad pro Boha ne.

Pane Jirko, je sympatické, že tak otevřeně sám o sobě dokážete přímočarě a bez vytáček říci, co jste zač.

0 0
možnosti

Horst

20. 8. 2007 1:33
Suchému sláva

Heleďte, melte si co chcete. Čerta starýho mě v tomhle případě zajímají nějaké estébácké hříčky. Suchý byl a je pojem, když člověk vidí nějaké staré záběry ze Semaforu, byla to tehdy řacha, ty písničky jsou skvělé i dnes, jako textař byl nezaměnitelný, jako zpěvák taky, jako herec nepochybně nebyl tuctový a jestli se vám to nelíbí, no tak se vám to nelíbí. A co? Máme se my, kterým se to líbí stydět? Máme začít slintat nad Luďkem Sobotou? Máme si u piána hrát Janečka? Byl Suchý taková svině, že na něj musíte kydat hnůj? Opravdu byl taková nula a Dvořák génius čistého štítu?

0 0
možnosti

JM

20. 8. 2007 7:44
Re: Suchému sláva

Konečně slušnej názor,líp jsi to napsat nemohl. Díky!

0 0
možnosti

Mistr Jan Hus

19. 8. 2007 22:01
A co dnešní udavači, třeba z Mladé fronty ???!!!

Nebo Sabinka. :-D;-€

0 0
možnosti

Mana ze Zizkova

19. 8. 2007 21:07
Dovidam se tady, ze se nekdy vratim

Verim tomu ve spolupraci s neviditelnym psem.Je tu rec o tom, ne ,kdo je Suchy a co je jeho dilo.Nybrz o tom, ze pan Suchy je jeho dilo. To znamena: ze tu dochazi k omylum spojenym s neporozumenim.Suchy individuum neni Suchy tvurce.Tak jako Sartre neni namyslenym nenavistnikem a ubozakem jako individuum-co se vam natyral sadista nasi Simonky Beauvoirove!!!!-Sartre je tvurce, a tak stoji v dejinach---svym vykonem, ne svym nemocnym induviduem. Ze tento fakt, ktery jsem si dovolil ukazat na prikladu pana Sartra, mohl bych to ukazat na Tolstem, na Dostojevskem, na Wehnerovi, na Goethovi, co meli vsechno za individaulni a deviantni problemy, ale o to nejde, muzi ze skladek.Jde o dilo.Uz dnes Vam zopakuji jako konsekvenci techto radku: i kdyby byl pan Suchy trikrat clenem gestapa (coz nebyl), i kdyby byl sedmkrat clenem maoistickeho sdruzeni (coz nebyl), je to uplne jedno, protoze:dilo mluvi.Ne krev a slabost.Proto bych znovu vyzvat tzv. investigatory a radoby  chytraky, aby se nad sebou vice zamysleli, a dali si sami otazku, cim jsem prospel svemu narodu. Dekuji.nikoho jsem neurazil, nikoho jsem nepomluvil................uz cekam na reakce komunistickych dusi, uz cekam na tu ceskou malost.  Na Vas pak, blbci, zloutenku. Mendl,Bratkovice.

0 0
možnosti

Horst

20. 8. 2007 1:37
Re: Dovidam se tady, ze se nekdy vratim

Mendle, neblázněte. Žloutenka je fakt hnusná nemoc. V zásadě s vámi souhlasím (i když myslím, že zrovna Tolstoj byl v civilu vcelku slušný chlapík a Dostojevkij neškodný pošuk), ale nebuďte tak patetický. Někdo prostě nemá rád Suchého, vy jo, já jo, tak snad trochu děláme rovnováhu. Určitě tu pořád běhají větší zmetkové než zrovna on.

0 0
možnosti

marian

19. 8. 2007 19:47
věnujme se radši dnešním dnům

:-/ Věnujme se raději dnešním dnům.Reformě našich životů. A´t se už konečně  lépe žije. Z té lidské slabosti je mi už šoufl. Války, nepokoje, lidská neštěstí a ještě tyto udavačské aféry.Jako by lidstvo bylo opravdu tak hloupé a nepoučitelé. Dejme si už pokoj.

0 0
možnosti

Zoro

19. 8. 2007 17:18
Může být Sucharda

normální, který šířil z s Molavcovou humor připomínající vtípky z pasťáku. Pokud však ho považoval za jakýsi jaz v humoru, pak je štěsté že to dlouho netrvalo. Jiho umění sklončilo ze Šlitrem. On sá není nic moc. Proto se ho snažili ti ostatní vyštípat, vlastně ho skoro zachraňovali, jinak by ho zbytek národa, kromě těch osvícených nosičů správ StB vypískal.

0 0
možnosti

Horst

20. 8. 2007 1:10
Re: Může být Sucharda

Ach, mocný a spravedlivý Zoro (jistě ne Zorro), národ Suchého rád vypíská. Za co, řekněte? Čekáme na pokyn.

0 0
možnosti

Kajin

19. 8. 2007 16:53
Lhát se nemá

Pan Suchý lže. Vím docela jistě, že po každé premieře se u něj konal piknik s komunistickými špičkami. A  nebyli to ledajaci soudruzi. Holt dnes na to zapoměl.

0 0
možnosti

Horst

20. 8. 2007 1:39
Re: Lhát se nemá

Vy jste jim nosil vodku ve stakanech?

0 0
možnosti

karel

19. 8. 2007 15:27
nechat promluvit i druhou sranu

 zatím se nenašel ani jeden co by přiznal ,že byl "pozitivní" chtělo by nechat promluvit pány

z druhé strany TY ošklivé STB možná by byla pěkná prča,ale media se tomu asi brání!

0 0
možnosti

Frank

19. 8. 2007 13:36
"Umělci"

Dobré teatrální gesto. Ať nám p.Suchý poví o svých stycích s STB a jestli ví, proč se skartovaly jeho materiály. A že komedianti všichni donášeli na všechny / omlouvám se výjimkám/, to je veřejné tajemství. Připomíná mi to Štětinu, který po skartaci svých materiálů s STB je najednou obrovský demokrat a káže o morálce. Když se archívy nezveřejnily hned po převratu, tak je to o ničem. Za kolik let se budou objevovat nové a nové aférky o spolupracovnících, o kterých někdo usoudí, že je třeba zveřejnit? A daleko větší zmetci si sedí v teplíčku s vědomím, že na ně se už nikdy nepřijde. Připadá mi to jako v režii STB.

0 0
možnosti