Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kniha o tom, jak se v Česku volí prezidenti

Novinář a publicista Erik Tabery pokračuje v tematice, kterou úspěšně „načal“ ve své první knize Vládneme, nerušit. Respekt Edice uvádí jeho druhou knihu Hledá se prezident. Má podtitul Zákulisí voleb hlavy státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petruškaš

14. 11. 2008 17:41
Jak se v Česku volí prezidenti

Zachovej nám Hospodine  císaře a naši zem, po zvolení odésáky bude dobrým vladařem. K tomu mu dopomáhej KDU-ČSL a SZ!!

0 0
možnosti

F. Adamec

12. 11. 2008 10:20
Konci era, kdy bolshevici a disidenti vladli Evrope

1. TGM, poslanec za Rakouska-Uherska, pred valkou dezertoval do USA a po 1. Svetove valce se vitezne vratil i se svou mafii bolsheviku z Ruska, a opet Evropu zatahl do valecne poli(y)tiky. Jeho syn Jan Masaryk a E. Benes velmi servilne predali Stalinovi vladu v Praze, po 2. Svetove valce.

2. Bezdetny Havel vyzval USA k humanitarnimu bombardovani Evropy a oznacil EU za impotentni. V mladi sedaval na kline nacistum a vladni komunisty z Charty 77 dostal do vlady CSFR a CR. “. Havel jmenoval svym 1. premierem Mariana Calfu, ktery v komunisticke politice povysil, pred rokem 1989 byl jen ministr Husakovy vlady.

3. Pruzinsky s komunistickymi predky z Halice, absolvoval VUMLu a stalinistickou VSE v Praze. Se svymi spoluzaky a komunistickymi vladnimi komplici, Kocarnik (min. financi), Dyba (min. hospodarstvi), Dusan Triska (spoluautor kuponove „privatizace“ do vlastnich rukou, Strasky (min. dopravy a zdravotnictvi ), Salzmann (sef komunisticke Komercni banky), Karas sef komunistickeho CEZu zamestnaval a dotoval Klausovu rodinu, Tosovsky (sef CNB), Svatopluk Potac (predseda komunisticke Statni banky cesko-slovenske a po roce 1989 poradce ve vytunelovanem Motoinvestu)... , vytunelovali CR a fondy EU. Klaus o sobe prohlasil, ze je disidentem v EU.

Kdo bude dalsim disidentem v EU?

0 0
možnosti

Mirco1

13. 11. 2008 15:33
Re: Konci era, kdy bolshevici a disidenti vladli Evrope

Super blábol. TGM a bolševici, to mě opravdu úpobavilo a celý tento traktát již zcela diskvalifikuje ta vyvrácená a stokrát blbečky omílaná fáma o haličském židu Pružinském. Mimochodem, dodám vám její poslední variantu: Když už vaši kolegové usoudili, že fáma o otci Pružinském, židovi z Haliče je neudržitelná, tak vymysleli zbrusu novou variantu: židovkou je v ní tentokrát Klausova matka a Klause si pořídila jako nemanželské dítě s ministrem školství Slovenského štátu Pružinským a díky tomu se vyhnula transportu.

Na závěr: jste směšný.

0 0
možnosti

Rico

11. 11. 2008 14:27
Chybí akorát mama!

Lidl volí třicet kaček za doktora, a tím politickou partaj. Partaj se pak holt nějak postará o zvolení dalších. Ti pak zas nějak v dalších volbách stanou se členy parlamentu. Pak zas nějak věřejní lidé a političtí jedinci jsou nějak přes politické partaje a zákulisí za forbínou před oponou zvolení do senátu. To si všechno pak vespolek sedne, nacvičí otevření gejmu, mat šesti tahy, nakonec to zvolí prézu.

To je pak ale přesto ňák veskrz demokratické a svobodné, a má to nmavíc alibi u lidlu, a abród jakbysmet!

Lidl doma, tak ale ten po elekčonz jde do kauflošu, do delvítlů a jiných. Koupí lahváče a plechovky, majetnějí lidl bohémky. Pak šup dálkovačem telku, telka on, lidl mrk mrk, jak nějak na monitoru všeci tlesk tlesk a radost na fejs fejs. Výsledek pozdějc stojí slavnostně, pak a zvedne ruku, že jako bude. Slavnost v telce finish, lidl telku off a spat.

Tak préza to go ok, a pak 5 let go! Lidl sympathy for the préza. Raději sic king, ale to moc komplikejtyd. The Prézas byli po November rain na dva druhy: 1. Krátky gatě, ale zato Roulinkstounz on Hrad a inťoš abród reklama. Trochu gaga a kokta. 2. Kratky vlasy, knirek, hajný národních zájmů, opotruc. Hodně tata.

0 0
možnosti

Sidney

11. 11. 2008 13:50
To je síla

Divím se, že v místním prostředí spisovatele za jeho objektivitu ještě někdo nesejmul už po té jeho první knížce.

0 0
možnosti

milkom

11. 11. 2008 14:09
Re: To je síla

Má kliku, že je levičák a nechodí ke tvrdíkům na pivo... ;-)

0 0
možnosti

milkom

11. 11. 2008 12:57
češi by se už koneně měli přestat snažit

a měli by si začít prezidenty najímat v zahraničí, nebo by měli rovnou požádat o pravidelné přidělování prezidentů a vlád z Bruselu...

S názory nebo postoji našince, (ať už jsou jakékoliv), se totiž spoluobčané většinou nedokážou smířit... :-D

0 0
možnosti

STARIK

11. 11. 2008 12:33
DOST DLOUHA

REKLAMA NA KNIHURv POSTRADAM SLEVU PRO PRVNICH DESET TISIC,KTERI ZAVOLAJI DO DVACETI MINUT OD ZAKOUPENI LIDOVEK;-D

0 0
možnosti

Král

11. 11. 2008 12:17
Proboha, jakou úctu?

Ten sled tragických figur: první nás dostal do nesmylného chomoutu se Slováky, ten druhý ustoupil Hitlerovi a předhodil Rusákům, o těch bolševických radši nemluvě  (člověk by se musel poblít) , pak tajtrlík Chemapol a nakonec Rusák. Tak pěkně děkuju - funkci zrušit !!!!!!!

0 0
možnosti

jikoll

11. 11. 2008 12:02
je to k bli*ti, klaus raus

klausi okamzite odejdi z funkce kde nemas co pohledavat a kam jsi se vetrel v podvodne volbe,

0 0
možnosti