Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Konečně nezkreslený pohled na současné politické dění. Tonda Blaník se vrací...

Kultura

  11:00
Po půlroční pauze se na obrazovky vrátí satirický seriál Kancelář Blaník. Vysílání 4. série začne na StreamTV ve čtvrtek 31. 12. Osazenstvo kanceláře zůstane neměnné, na scéně se znovu objeví Marek Daniel coby lobbista Tonda, jeho asistent Žížala v podání Michala Daleckého i sekretářka Lenka, kterou hraje Halka Třešňáková. V pořadí čtvrtá série bude mít 14 dílů, režisérem všech je Marek Najbrt..

Úderná jednotka Kanceláře Blaník: Lenka (Halka Třešňáková), Tonda (Marek Daniel) a Žížala (Michal Dalecký). foto: Nikolas Tušl

„Tvůrčí pauza nám prospěla, možnost aktuálně se vyjádřit k dění v naší politice sice chyběla, ale měli jsme aspoň čas popřemýšlet o posunu blaníkovských postav a můžu naznačit, že živé jsou nejen kauzy, ale i Tonda, Lenka a Žížala,“ říká producent Milan Kuchynka ze společnosti Negativ.

Tvůrci Kanceláře Blaník přebírají ocenění Křišťálová lupa v kategorii Obsahová inspirace.

„Věřím, že návrat Kanceláře Blaník do vysílání uvítají nejen diváci, kterým přinese nezkreslený pohled na současné politické dění v Česku, ale i politici. Těm 31. prosince epizodou Tony is back oficiálně končí půlroční prázdniny a následujících čtrnáct týdnů budou mít o zábavu postaráno,“ dodává s nadsázkou šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

Autoři: ,