Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Kulturní očista duše. Festival Boskovice odtajnil program

Festival Boskovice. foto: BOSKOVICE

Multižánrový festival na více místech, to jsou Boskovice. Organizátoři věří, že i přes nynější nepříznivou situaci se akce uskuteční. Festival je naplánován na 8.až 11. července 2021.
  18:00

Festival Boskovice má v této době jednu velkou výhodu: není uzavřený do jednoho areálu, ale probíhá na více místech. Koncerty, divadelní představení, výstavy, performance, promítání filmů či přednášky jsou po celém městě, včetně rozsáhlé židovské čtvrti, hradu, skleníku v zámeckém parku či letním kině.

Kdyby se situace nezlepšila, festival bude imrpovizovat. „Možností je řada a už loni, kdy festival proběhl v lehce okleštěné podobě, se nám povedlo realizovat akci ve velmi příjemné komorní variantě,“ nastiňuje případné změny koordinátorka festivalu Jana Černá.

Z hudby budou mít návštěvníci možnost vidět kapelu Načeva, poslechnout si bude dále možné jedinečně syrový zvuk (který nedávno nadchnul i Steva Buscemiho) kapely Kill the Dandies! nebo magicko folkové písně Člověka krve (netradičně s kapelou).

Dále bude k vidění fotografická výstava Kurta Gebauera, známého spíše jako sochaře. 

Léto je ještě daleko, všechny kluby, divadla a galerie jsou zavřené. Už teď je ale slovy Antonína Kocábka „důležité dát jasný signál, že kulturní nabídka je součástí duševního zdraví, a že i ona může, společně s dodržováním všech nezbytných opatření, napomoci v boji proti současné virové epidemii.“

Autor:

Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?
Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?

40 testerek vyzkoušelo intenzivní zklidňující balzám pro velmi suchou, citlivou i atopickou pokožku Atoderm Intensive baume od Biodermy. Jak balzám...