Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Madonnina show zafungovala i v Praze

V Praze včera poprvé vystoupila americká popová hvězda Madonna na jednom ze dvou zdejších koncertů k albu Confessions On A Dancefloor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

David Lukeš

8. 9. 2006 15:12
Madonna zafungovala? - fuj, to je husna cestina! A pokud jde o hudbu...

Na koncertu jsem nebyl,ale verim,ze nekomu muze takova (soude podle zaberu v TV) sou prijit jako vrchol veskereho umeni celeho zabavniho prumyslu;nepochybuji,ze titiz lide se na koncertu dobre pobavili a z celeho srdece jim to preji.Fakt,ze sam bych na takovy podnik nevlezl ani v bezvedomi,protoze by mi jeho bombasticnost vadila uz z principu (nemam rad masova shromazdeni lidu za jakymkoli ucelem), je podruzny - nikdo mi vstupenku nevnucoval (coz je oproti jinym masovym akcim konanym v minulosti alespon jedno plus).Jen mi vadi,ze Madonniny vykony nikdo nechce posoudit z hlediska hudebniho.Psat ze je trapna,stara,nevkusna stale poskytuje prostor pro obranu - nekomu proste takova pripadat nemusi (i kdyz by mela, ale to je fuk). Proc ji spis neodsoudit neoddiskutovatelnym:jeji (rozumej jejich producentu,skladatelu a ostatnich poskoku) hudba je snuskou tech nejprimitivnejsich akordovych postupu,strojovych grooveu a sladkych,nevyraznych vokalu,co lze na svetove urovni slyset.To ne ona,ale jeji hudba me urazi,protoze ze me dela blbecka,ktery neudrzi pozornost,po vice nez pul minute se mu ztraci souvislosti a je potreba mu zopakovat dosavadni prubeh skladby,a to tolikrat,dokud stopaz nedosahne casu neco pres tri minuty.A k teto obskurni slatanine chce Madonna pribalit jeste eticke poselstvi?

Jestli se nekdo chce neco dozvedet o opravdu kvalitni hudbe,at zkusi treba http://www.jazzappa.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.jazzappa.com/nebohttp://jam.zappafan.net/" target="_blank" rel="nofollow">http://jam.zappafan.net/,nebo,pokud se boji Zappy,neco od Floydu ci Jethro Tull.To jsou lidi,kteri skladaji (skladali) hudbu,a ne jen tak narychlo spichavaji radoby chytlave halekacky.Poznate to podle toho,ze se vam nahravky budou libit a budou vas bavit i bez vizualniho zpracovani.

Ovsem tato poznamka je vlastne irelevantni,protoze:Information is not knowledge.Knowledge is not wisdom.Wisdom is not

truth.Truth is not beauty.Beauty is not love.Love is not music.MUSIC IS THE BEST.-Frank Zappa

0 0
možnosti

k

8. 9. 2006 15:30
Re: Madonna zafungovala? - fuj, to je husna cestina! A pokud jde o hudbu...

"hudba je snuskou tech nejprimitivnejsich akordovych postupu,strojovych grooveu a sladkych,nevyraznych vokalu,co lze na svetove urovni slyset."

Ale houby. dělá střední proud - a dělá ho kvalitně. A desky Ray Of Light a částečně i Music obstojí - i díky producentům (William Orbit, Mirwais)

každý rád něco jiného - někdo se může vysmívat pompéznosti a "artovosti" Pink Floyd či Jethro Tull s tím, že může jít ke kováři (vážná hudba) a nemusí k těmto kováříčkům

0 0
možnosti

Jiri

8. 9. 2006 8:44
Slabota se ani nekopiruje

Neprohlasila Madonna, ze do Cech neprijede, ze kopirujem hudbu? A uz ji to asi nevadi.

Musim priznat, ze jsem si ji take stahl nelegalne, ale jen abych zjistil, ze bych jen naletel, kdybych si to jeji Confession koupil, Madonno uz jsem si album vymazal, priste se vic vytahni.

0 0
možnosti

soudruhovi spulikovi

8. 9. 2006 7:02
je mi te liko kamarade spuliku, ze soudruzka madona nesplnila tve proletarske predstavi

pan petr vizina pise o koncertu uplne obracene nez soudruh redaktor  spulik z Prava. holt madona mela v praze  tezkou konkurenci v nezapomenutelne  Anne Proletarce, ktera zpivala masam zfanatizovanich bolseviku bez mikrofonu a to  jeste  dokazala prervat kraval helikopter a tanku.

soudruhu spuliku ti bis bil asi jedini, kteri bi bil ochoten zaplatit 3000 korun za vstupenku na aleksandrovce.

0 0
možnosti

Podivený

8. 9. 2006 12:12
Re: je mi te liko kamarade spuliku, ze soudruzka madona nesplnila tve proletarske predstavi

Naučte se mateřský jazyk a nežvaňte. Měl byste se přebalit!

0 0
možnosti

karel

7. 9. 2006 22:26
Viva Cicionne!

Svet nebude lepsi ani horsi,  je to proste "šoubiznis" - i kdyz spolecensky a politicky angazovany  /to plati taky pro - U2, Bob Geldof, atd.../.  Proc zatim hledat neco jineho? Kdo chtel sel na koncert. Kdo ji nema rad nesel - tak proc tolik reci okolo toho? Madonna je velice talentovana osobnost svetove kulturni sceny, ktera svou extravaganci dokaze pritahnout pozornost na celem svete. Zajem o jeji koncerty to dokazuji. Nechapu - proc ji nekteri jedinci /evidentne zakompexovani a  jinak naruseni/ chteji urazet.  Svet se toci dal a tisice lidi v Cesku - budou mit nac vzpominat.

0 0
možnosti

Podivený

8. 9. 2006 12:13
Re: Viva Cicionne!

Samozřejmě, svět se točí dál a točil by se i bez Madonny, není-liž pravda?

0 0
možnosti

Allah

7. 9. 2006 17:48
Listen

Madonna, spred yuor body on Koran and count yuor days. Do not provoke  cross and  christianity.                ( Madonna, rostiahni  svoje telo na Koran a pocitaj svoje dni.)              ;-€;-€;-€                                                      

0 0
možnosti

Francesco

7. 9. 2006 17:29
200 tunovy kriznik???

To je nejaky kriznik na hrani nebo na co? Nebo ze by model tak jedna ku 100? Ci dokonce ku 1000???????

0 0
možnosti

Marie Dubanová

7. 9. 2006 16:07
"zpěvačka"?

rozhovor :Škromach : "model z pražské radnice nelze přenést na vládní úroveň".česko ihned.cz 7.9.2006, 9.20 min.? a to se domníváte, že nikoho nezajímá - co se u nás děje - ,že lid obecný zajímá více tato paní poněkud "problematických mravů".., nežli stav naší země ?

0 0
možnosti

Žaneta

7. 9. 2006 14:33
Kdo neviděl, nepochopí

Včera to byla to bomba,pecka, prostě lepší show jsem neviděla a asi už neuvidím! (Možná snad kdyby ještě zavítala do budoucna do Prahy). Štvou mě lidi,co tu urážejí Madonnu, není větší umělkyně než jí. Kdo by dokázal,to co ona, přes všechny protesty a magory, co ji odsuzují a stále si jel svou cestou?! Nikdo!!!;-P I s Jacksona je dnes totální troska.

Prostě FUCK OFF všichni, co jste proti ní, kdyby jste viděli a slyšeli, tak pochopíte!!!

0 0
možnosti

BigMac

7. 9. 2006 16:14
Re: Kdo neviděl, nepochopí

Žanetko, já vám závidím...

0 0
možnosti

Surfer

7. 9. 2006 13:53
Madona

a toto její poslední CDéčko je opravdu hudební katastrofa. Vidět, že už jí schází nápady a mele z posledního. Vyhodit 3 tácy za tento paskvil je nehoráznost.

0 0
možnosti

Aristo

8. 9. 2006 18:14
Re: Madona

Zato Michal David, Dalibor Janda, Petr Muk, Vondráčková, Pavel Liška, Bobina Ulrychová a vylízanci ze SuperStar - to je správná kultura, že?

0 0
možnosti

Mariue Dubanová

7. 9. 2006 13:43
?

 článek s názvem "vyhlášková vláda" -  vám tolik vadil, že už není ani v archivu a ta "dáma" s morálkou pod psa, je tady stále a dokonce vyvedená v barvách, - lidovky se mění skutečně v bulvár?

0 0
možnosti