Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Marně jsem se těšil na žalobu České televize

Režisér a scenárista Vít Olmer přežil transplantaci ledvin a jater, pustil se natvrdo do kritiky současného stavu České televize a napsal třetí knížku úvah, vzpomínek a fejetonů Nač se bát Frankensteinů aneb Moje cesta k transplantaci, která vyjde příští týden.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

terzi

17. 7. 2007 11:26
Olmer je trapnej !!!

Olmer býval průměrným režisérem s jedním nadprůměrným filmem (Jako jed - podle cizího scénáře), teď je už jen ubrečeným chudákem s grafomanskými sklony, od něhož ČTV nechce kupovat slaboduché, toporné scénáře. Stačí se podívat na filmy, které svobodně podle vlastních scénářů natočil a je vidět, že o nic nepřicházíme - jsou neskonale trapnější, než jakákoli reklama na sporáky. Nářky nad kvalitou ČTV jsou oprávněné, od Olmera zní ale falešně a pokrytecky.

Jinak servilní doutníková historka, kterou se tu někdejší člen KSČ a signatář anticharty Olmer čertvíproč dokonce chlubí, pěkně vykresluje nejen jeho charakterový profil, ale i jeho definitivní ztrátu soudnosti a vkusu. 

0 0
možnosti

Wombat

17. 7. 2007 12:00
Re: Olmer je trapnej !!!

...............skoro ano. S tou primitivni "doutnikovou" historkou temer "odrovnal", vsechno dalsi, celkem zajimave povidani. Jeste stesti, ze k tomu doslo az ke konci interview. Takove veci se bohuzel stavaji lidem, kterym to jinak dobre "keca", ale sem tam se jim do toho povidani vloudi nejaky ten "zmetek".   

0 0
možnosti

Stafylokok

17. 7. 2007 8:43
Symboly

Nejlepší současné symboly Kavčích hor jsou milicionář Lambert, který nikdy nedodal lustrační osvědčení a gen. ředitel Janeček, který jej od něj nikdy nevyžadoval. Asi proto, že ve svých životopisech se "zapoměl" zmínit o členství v KSČ.

Pro mě je současný program ČT1 horší kupa sraček než celá Nova s Primou dohromady.

0 0
možnosti

duchovno

17. 7. 2007 10:42
Re: Symboly

souhlasím.Bohužel v téhle zemi je zvyk,když se někdo ozve proti současným poměrům,nepřemýšlí se o tom,co je na tom pravdy,okamžitě se zaútočí na autora a začnou se vymýšlet všechny možné i nemožné argumenty a události z minulého režimu v takovém sledu,aby autor kritiky byl znevěrohodněn-vždyť on má sám máslo na hlavě!I kdyby to tak bylo,což v případě pana Olmera není,tak je to ideální a promyšlená taktika,jak odvést pozornost od daného problému

0 0
možnosti

dekuji, nechci

17. 7. 2007 0:15
FUNDAMENTALNI problem: Cesi davaji PRILIS VELKY vyznam (a danove i svoje prime penize) umeni a smirakum: Ti se pak (ikdyz mene nez za totality) povazuji za bohy, maji tucne prijmy (viz narky Menzela, nnostalgie po komie kinematografii)

Vit Olmer - lidsky, tvari tvar SMRTI (transplantace vitalnich organu) zda se neco zmoudrel, ikdyz mu - kdyby ho soucasni baroni v CT pousteli K LIZU - asi tak pausalni kritika pomeru (jako za komunismu, kdy rozhodne nebyl zadnou Kubisovou) nenapadala.

Problem neni jen marazmus, eliarstvi, znamosti a korupce v CT (a obcene ve spolecnosti, jako cesky opus moderanti) ale take to, ze Cesi (nejvetsi neznabozi zapadni civilizace, stran viry a hledani odpovedi na otazky zivota tam, kde je svet nachazi, ne tedy u SMIRAKU vseho druhu, kteri svym vzdelanim (zadna psychologie, socialogie atd.) v drtive vetsine ani svoji tvorbou ani svym kredem nemohou jinym pomoci, ... to je tragedie mnohem vetsi nez jestli pan Olmer,. komunisticky manekyn s oportuniostickyma ocima, je u sioucasne gardy na CT u lizu nebo ne.

Zrusit Ministerstvo kultury, nebo podstatne omezit jeho kompetence a rozpocet (na ochranu pamatek, kulturu pro deti, atd.) skoncit NESLYCHANE dotace vetsiny od danovych poplatniku smirakum, kteri si pro sebe (jako za totality, hnede nebo rude) za svoje nesmysly, casto oboustranne vyhodnou kolaboraci s totalitou, zadaji buhvi co.

Poznamka, priklad: Po revoluci jsem v rakouskych nocinach cetl, ze za CSSR (komunismu) bylo v CSSR na obyvatele 7-krat vice VYTVARNYCH umelcu nez v Rakousku. Dotaz: Kdo si mysli, ze Rakousko trpi nedostatkem vytvarne tvorby? Tedy: zredukovat drasticky vydaje na umelce, vcetne vsech tech NEKONECNYCH TUCTU vetsinou idiotskych "pohadek pro deti", ktere slouzi hlavne tomu, aby otupeli divaci, koncesionari (apres zbozi platici reklamy) zivili TANTIEMY radoby umelce. Dekuji, nechci. Me penize a muj cas Olmer a smiraci nikdy moc nedostanou.

0 0
možnosti

Banjo

17. 7. 2007 11:49
Re: FUNDAMENTALNI problem: Cesi davaji PRILIS VELKY vyznam (a danove i svoje prime penize) umeni a smirakum: Ti se pak (ikdyz mene nez za totality) povazuji za bohy, maji tucne prijmy (viz narky Menzela, nnostalgie po komie kinematografii)

Co je to "kultura pro děti"? Moje děti poslouchají z hudby zhruba to co já už od malička a nezdá se mi, že by to pro ně bylo horší, než např. Dáda Patrasová... Třeba k seriálu Tom a Jerry psal pan Scott Bradley skvělou hudbu bez jakýchkoliv dotací (ale zaplaceno předpokládám dostal), zatímco ta česká znělka, kterou k tomu napsal tuším Karel Vágner a nazpívala Hana Zagorová, to je skoro trestný čin...

Filmy stojí docela dost peněz všude na světě. U nás to ještě není až tak moc, proto sem např. američané rádi jezdí natáčet. Soukromníci si dost vybírají, co svým darem podpoří. Pokud někdo udělá opravdu dobrý scénář a nesežene na realizaci peníze, může ho stát podpořit. Ale v posledních 20 letech z pana Olmera nic takového zřejmě nevypadlo, což je ovšem jiná kapitola...

0 0
možnosti

Václav L.

16. 7. 2007 18:56
Doporučení.

Doporučuji přečíst knihu Jana Beneše INDOLENCE,kde J.B. vyjadřuje svůj postoj ke kultůrní tvorbě ve zdejším prostoru.Aktuální i dnes.Je to ještě horší než píše pan Olmer,kterému přeji zdárnou rekonvalescenci.

0 0
možnosti

ou_heretik

16. 7. 2007 18:47
Nedělám si iluze o poměrech v ČT,...

...ale není to v případě V.O. spíše o kyselých hroznech - nepřijali mu několik materiálů ...a on začal dštít oheň a síru?!! ...kdyby mu umožnili točit, uskutečnil by se tento rozhovor?:-/

0 0
možnosti

MK

16. 7. 2007 17:26
***

Názory pana Víta Olmera jsou kolísavé stejně jako kvalita  jeho vlastní filmové tvorby - napsal scénáře či režíroval filmy, které patří ke klasice naší kinematografie - Páni kluci (kdo si nepamatuje  - Nestůj a pojď, nestůj a pojď ...), Antonyho šance, Jako jed, Co je Vám, doktore, rovněž perestrojkové Bony a klid, polistopadový Tankový prapor, ale bohužel též "zplodiny"  jako Nahota na prodej, Playgirls, Ještě větší blbec, než jsme doufali, Waterloo po česku.

0 0
možnosti

Huml

18. 7. 2007 4:44
Re: ***

"Páni kluci" režírovala Věra Plívová-Šimková.

0 0
možnosti

herdekbabka

16. 7. 2007 15:36
no, já Vám nevím - kritizujete tu ČT - já si naopak myslím, že na to jdou docela dobře.

Těžko vysvětlovat mladým - co v té době ještě nebyli na světě a jsou odkázáni jen na o¨pisálky jak to tu fungovalo. Jak naši umělci - sakumprásk - i svaté ikony - makaly  pro režim. Teď to zakrývají tím že to bylo jen pro lidi - ale asi to tak nebylo. Když jsem včera viděla to šou s nyní  svatým Gottem - a dalšími  - a slyšela reakce  mladých - docela jsem se bavila, jaká že je to škola.. Tisíckrát říkaná pravda - je jen říkaná - když to vidí na vlastní oči a uši - je to docela jiné. Jistě - žili jsme v té době všichni, hrdinů bylo jen málo - ale zase ta většina ze sebe nedělá svaté a napoukazuje na ty druhé. Je zajímavé, že jen ti, kteří byli postiženi/třeba Kubišová/ a nepotřebují očišťovat nejen  své svědomí, chovají se a mluví  úplně jinak. 

0 0
možnosti

Jindra

16. 7. 2007 15:38
Re: no, já Vám nevím - kritizujete tu ČT - já si naopak myslím, že na to jdou docela dobře.

Jasně, bylo to tak, že ty slušný lidi se mezi ty komunisty z KSČ a Charty nemíchali.

0 0
možnosti

Darius

16. 7. 2007 15:20
Fryčová

Fryčová byla Železného eso v časech nejtužší normalizace na Nově, kdy Nove byla řízena skrze vydírání a pomluvy, kdy Nova zobala z ruky nejpinavějším agentům, agenturám a manipulátorům. V čase, kdy bylo třeba umravnit Primu přešla tato "nezávislá osoba" na Primu a teď má vnést nový vítr do plachet České televize? Podle mne je to dobře vycvičený pitbul chránící neochvějně zájmy mocných.

0 0
možnosti

Jindra

16. 7. 2007 15:23
Re: Fryčová

Tu neznám, pokud vím tak za normalizace Nova neexistovala? Nepopletl jste si to nějak v makovici?

0 0
možnosti

Ondra Hoch

16. 7. 2007 14:04
Sdílím tvé názory

Adolf Hitler, tak jej některý dobrý advokát vyviní , tady dostane řád Bílého lva a v Izraeli dostane čestné občanství. Co ještě dodat, odzvonili jsme si to klíčema a teď se nestačíme divit. Přeji ti štěstí ve tvém marném boji. Ondra Hoch

0 0
možnosti

Jindra

16. 7. 2007 14:06
Re: Sdílím tvé názory

Hlavně žes to těma klíčema vybojoval.

0 0
možnosti

Patrick

16. 7. 2007 13:29
CT a pomnik naseho vyvoje

Pane Olmer, to neni o CT, je to o narodu. O narodu Novaku, jich je sedesat procent. CT 2, ktera dava dokumenty BBC, vedecke a naucne porady asi pro deset procent. Narod ma takovou televizi, jakou si zaslouzi, s Stbaky nebo s milicionari, podobne jako narod ma takovou vladu, jakou si zaslouzi. Co se podarilo udelat s komanci za tolik let po revoluci, dokonce nase socialni demokracie bude s nimi zpivat jednu hymnu. Za chvili uslysime sjednoceni s ruskymi vizemi ovladani Eu, jak to uz zacal socialista Schröder za ucasti na Pipe Line. Narod se neumi dnes podivat na roky valky apo ni, neumi vazne probrat minulost nas vsech padesatych let a o letch normalizace ani nemluve. Dodnes se nenasel ten, kdo kolaboroval s Rusy a dnes uz nekteri zase loudi o proniknuti do jiste oblasti Rusu. Castecnou vinu vidim i u TV nebo filmu - jake osobnosti jste nam dali. Dnes, kdy vetsina novin oslavuje velkeho Jyrku pri jeho druhoviteznem tazeni po zemich ceskych, je to snad pro nas onen vzor politika nebo predstavuje opet onoho aparatcika s Raje. CT bude pro nas znamenat vice, kdyz nam da odpoved na tyto podstatne otazky a nebude pro nas bednou se zakazanymi porady, treba Bez obalu.  

0 0
možnosti