Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Mozart jako sci-fi ztroskotal. Miroslav Krobot a jeho debut s operním souborem se příliš nepovedl

Operní soubor brněnského Národního divadla obohatil svůj repertoár novým nastudováním Kouzelné flétny. Režisér Miroslav Krobot Mozartovu poslední operu uvedl už v roce 2003 v Dejvickém divadle jako hravou pohádku s kabaretními prvky a komediálním nadhledem. Tentokrát jde o jeho debut s velkým operním souborem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Inu: "Ševče, drž se svého kopyta!"

Pan Krobot je celkem dobrý herec. Tak proč se musí "prosazovat" jako operní režisér? Zajisté to "nechtěl vzít", ale "oni ho přemluvili"!

Co se to děje v umění (od slova UMĚT)? Obrazy jsou čmáranice nebo různobarevné fleky, sochy jsou zrůdy, kterým rozumí patrně jen autor (proč musí v Liberci před radnicí stát Trabant na umělohmotných čtyřech nohách, atd.?), knihy píší lidé, kteří nerozeznají měkké a tvrdé i/y a nechávají na čtenářích, aby v jejich hatmatilce sami našli děj, spisovatelkami se stávají náctileté dívenky, které musí světu sdělit svůj názor na cokoliv, včetně menstruace a pod. Zažil jsem výstavu fotografky, která pouze 25 krát rozmnožila svůj neostrý obraz ničeho (pohled z okna na ulici) a nic jiného na její "prezentaci" nebylo. Pan kurátor výstavy mě ujistil, že nerozumím umění...

1 0
možnosti