Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Muž na pokraji zhroucení

Americký herec, hudebník a komik Will Smith urazil kus cesty od pubertálního chmýří nad horním rtem a kšiltovky nasazené cool nakřivo v seriálu The Fresh Prince of Bel-Air. Časopis Newsweek ho loni označil za nejmocnějšího herce na planetě díky jeho úspěšnému angažmá ve třech větvích mediálního průmyslu. A zaslouží si nejmocnější herec na planetě něco menšího než film s názvem Já, legenda?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

neverwhere

11. 1. 2008 10:33
priserny film

Vcera jsem absolvoval shlednuti filmu Ja legenda a musim konstatovat, ze vetsi zklamani jsem v kine snad nezazil. Jak se pise ve vsech recenzich, prvni polovina filmu je opravdu uzasna a Will Smith je naprosto strhujici. Bohuzel druha polovina, jakmile vstoupi do deje dalsi lide (omlouvam se za spoiler), je to vylozene na houby a cely film behem deseti minut ztrati cokoliv co tezce do te doby budoval. A jelikoz je nutne brat film jako celek, v hodnoceni bych byl mozna jeste drsnejsi. Protoze celkovy dojem je bohuzel uplne znicen. To ten scenar necetli? ;) Triky jsou priserne... to, ze udelaji digitalni zvesrtvo bych pochopil, ale proc jsou digitalni lide, resp. postavy nakazenych, kdyz je mohli hrat zivi kompraziste (to nikdy nevideli neco od Romera? ;) mam dojem, ze by film ziskal na desivosti dalsi body, nehlede na to, ze jsem proste mel pred ocima hlavniho zaporaka Imhotepa z Mumie. Takze bohuzel. Ten film mohl byt obrovsky trhak. Will Smith z nej sice jistojiste bude profitovat, protoze vse odehral naprosto dokonale (scena s figurinou v krame ke konci filmu je dech berouci). Ale jelikoz "buh ma plan", tak se to cele splachlo do zachoda (chtel jsem napsat do hajzlu, ale nechci byt vulgarni ;) celou dobu jsem vzpominal na jiz zminovaneho Romera, jak alespon ze zacatku, dokazal ve svych filmem na poli brutality a hnusu taky lidem rict neco o konzumnim zpusobu zivota a ze stejne vsichni pokud budeme takhle zit skoncime jako zombie ;) v tomhle filmu se to nestalo a katolicka liga ve statech asi opravdu je mocna... skoda...

0 0
možnosti

Ach

10. 1. 2008 22:17
Pani, naucte se psat strucne a jasne !

Aby lide vedeli jestli na film maji jit - nebo ne.

Ty vseznalecke omacky si nechte pro sve pratele.

0 0
možnosti

Pavel

10. 1. 2008 22:11
Viděl jsem

A můžu říct, že to byla bomba. Začátek je úchvatný, srnky jsou bomba, jediné co toto dílko trochu hytdí je příliš rychlý konec, jinak všem doporučuju!

0 0
možnosti

mk

10. 1. 2008 17:54
Recenze na nic

Je vidět, že na interfernetu si může psát kdokoliv cokoliv. :-) Paní "recenzentce" se film nelíbil a tak se musí alespoň slaboduše projevit, aby si vše vykompenzovala.

0 0
možnosti

KASTELAN

10. 1. 2008 17:49
Jindřiško Bláhová, kde berete ty informace?

Will Smith je dobry herec a hlavne spravnym lidskym modelem pro Afroamericany. Zije sporadany zivot s manzelkou a neucastni se zadnych skandalu atd. Je to velmi dobry lidsky priklad pro americke cernochy, z nichz vetsina zije v rozvracenem rodinnem prostredi. Vetsina cernosskych deti se rodi jako nemanzelske deti, vyrustaji ve zlocineckych tlupach a jejich podil na rostouci zlocinnosti roste. Ale, ze by to byl nejmocnejsi herec v Americe? Mila zlata, takovy George Clooney ci Bard Pitt maji vetsi vahu.

0 0
možnosti

Veronika

10. 1. 2008 17:16
Recenze

Nerada prispivam pouze negativnimi prispevky, ale tato recenze byla dost otresna. Naprotsto nechapu odkud jste vzala, ze tento film odkazuje na hercuv predchozi film. Pokud vam, mila recenzentko, neni znamo, nazev filmu si herec, alespon v tomto pripade, nevybira. At tak, ci tak, pri tvoreni vlastnich zaveru, se prosim radeji drzte originalu a ne prekladu;

Digitalni jeleni? Opravdu? Muj boze! To me vubec nenapadlo! Ja myslela, ze je tam opravdu lovil!

Dalsi bodik... lide, kteri si ctou vasi recenzi s nejvetsi pravdepodobnosti film jeste nevideli a rici jim, jak jedna z hlavnich postav filmu dopadne, je opravdu ubohe.

Me dojmy z filmu - predne musim predznamenat, ze mam Willa Smithe rada. Film byl pro me ti padem celkem prijemny zazitek. Pokud WS nemusite, urcite na tenhle film nechodte. Krome hafana, figuriny a fanaticky verici zenstiny, tam z hereckeho hlediska nic jineho neni.

0 0
možnosti

lenochod

10. 1. 2008 19:41
Re: Recenze

Souhlas. na predchozi film (I, Robot) tu odkazuje spis prekladatel, anebo jeste nejspis distributor. U nas je totiz stupidni tradice vymysleni novych nazvu k filmum. A obcas to stoji za to. Dva priklady za vsechny:

1) Richie Rich => Sam doma a bohaty (kvuli M. Culkinovi, ktery hral v Sam doma)

2) Step Up => Let's Dance (ach jak lahodny cesky nazev!)

0 0
možnosti

iTOM

10. 1. 2008 15:54
je to průměr

není to vyloženě špatný, ale těžko uvěřitelný triky (kromě prostředí, to je fatální) a hlavně ten americkej konec? škoda, předloha je parádní a WS taky ujde, takhle je z toho obyčejná am. omáčka bez chuti

0 0
možnosti

xHall

10. 1. 2008 15:44
I kdyz

IMDB dava 7.4 platí co jsem napsal. Mě to nesedlo. Ale pěkne obrázky

0 0
možnosti

xHall

10. 1. 2008 15:42
Pekne obrazky

Jinak se to moc nepovedlo, dost nuda. I kdyz scena lovu do pytle je docela pekna. KLASIKA. Od  O -  10  davam  6.

0 0
možnosti

dedamraz

10. 1. 2008 14:38
tragicka recenzentka

Ja to nevidel jeste, celkem jsem se na to tesil, mozna to bude pitomost, ale ta recenze je vazne tragedie...jindriska chce, ale nemuze

0 0
možnosti