Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Na Colours of Ostrava dorazí Alanis Morissette

Colours of Ostrava

  12:15
OSTRAVA - Nejsilnější sestavu v historii slibují pro letošek pořadatelé festivalu Colours of Ostrava. Již dříve ohlásili vystoupení hvězd jako Björk a Bobby McFerrin, nyní se k nim přidala také úspěšná kanadská zpěvačka Alanis Morissette.

Kanadská zpěvačka Alanis Morisette foto: Reprofoto

Osmatřicetiletá kanadská zpěvačka, kytaristka a písničkářka Alanis Morissette za svoji hudební kariéru získala zatím sedm cen Grammy. Jejího debutového alba Jagged Little Pill z roku 1995 se prodalo přes 30 miliónů kopií a i její další desky jsou velmi komerčně úspěšné. „Na turné po evropských metropolích a speciálně vybraných festivalech se letos Alanis Morissette vydává s příslibem nového alba,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Colours of Ostrava podle jejích slov nabídnou zdaleka nejsilnější a nejlepší program své historie. Festival se uskuteční od 12. do 15. července.

Ze zahraničních kapel jsou vedle Alanis Morisette pro letošek dále potvrzeni například Björk, Bobby McFerrin, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips nebo Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Na letošních Colours také vystoupí přední jména africké hudby. Již dříve ohlášené saharské kočovníky Tamikrest nyní podle pořadatelů doplnily další hvězdy ­- nevidomí manželé Amadou & Mariam z Mali, kteří hráli s Manu Chaem, U2 nebo Coldplay, "rozjařená kapela vozíčkářů"  z Konga  Staff Benda Bilili nebo Sauti Sol, v současnosti nejpopulárnější kapela z Keni.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...