130 let
Kanadská zpěvačka Alanis Morisette

Kanadská zpěvačka Alanis Morisette | foto: Reprofoto

Na Colours of Ostrava dorazí Alanis Morissette

Colours of Ostrava
  •   12:15
OSTRAVA - Nejsilnější sestavu v historii slibují pro letošek pořadatelé festivalu Colours of Ostrava. Již dříve ohlásili vystoupení hvězd jako Björk a Bobby McFerrin, nyní se k nim přidala také úspěšná kanadská zpěvačka Alanis Morissette.

Osmatřicetiletá kanadská zpěvačka, kytaristka a písničkářka Alanis Morissette za svoji hudební kariéru získala zatím sedm cen Grammy. Jejího debutového alba Jagged Little Pill z roku 1995 se prodalo přes 30 miliónů kopií a i její další desky jsou velmi komerčně úspěšné. „Na turné po evropských metropolích a speciálně vybraných festivalech se letos Alanis Morissette vydává s příslibem nového alba,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Colours of Ostrava podle jejích slov nabídnou zdaleka nejsilnější a nejlepší program své historie. Festival se uskuteční od 12. do 15. července.

zdroj: www.youtube.com

Ze zahraničních kapel jsou vedle Alanis Morisette pro letošek dále potvrzeni například Björk, Bobby McFerrin, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips nebo Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Na letošních Colours také vystoupí přední jména africké hudby. Již dříve ohlášené saharské kočovníky Tamikrest nyní podle pořadatelů doplnily další hvězdy ­- nevidomí manželé Amadou & Mariam z Mali, kteří hráli s Manu Chaem, U2 nebo Coldplay, "rozjařená kapela vozíčkářů"  z Konga  Staff Benda Bilili nebo Sauti Sol, v současnosti nejpopulárnější kapela z Keni.

Autor: Lidovky.cz