Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nespravedlnost je atraktivní

Narodil se v chilském Ovalle. Byl vyhoštěn ze stipendia v Moskvě pro styk s tamními disidenty. Po Pinochetově puči byl dvakrát zatčen a odsouzen na doživotí, které bylo na základě intervencí Amnesty International změněno ve vyhnanství. Poté žil v Hamburku, nyní nejčastěji pobývá ve španělském Gijonu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rico

27. 6. 2006 17:14
Jste malí velcí tlučhubové

Mám takový až nezdravý dojem, že zdejší kritičtí kadibukové by si měli uvědomit, že bytují v zemi, která byla polovinu minulého století částí debilní diktatury. Zvanou taky Biafrou ducha. Jako takoví by pak spíše měli držet hubu a neplést si všechny ty zdejší Hypermarkety s fungující cilvilizovanou společností. Při vší Pinochetově diktatuře: po západní Evropě a v USA tehdy existoval činorodý a bystrý chilský kulturní svět. Zatímco u vás jste jezdili na baráky za humna a spořili na dovču u Balatonu. Proto naslouchejte těm, kteří už před 30 lety byli a žili VE SVĚTĚ, a ne v JZD u Sázavy za Václavákem. Pokud nechápete o čem je řeč: tak se postavte u Aše na čáru a zvolejte: „Helou!” Ozve se vám tak akorát: „Ja servus Karel Gott!”

0 0
možnosti

Haf

21. 6. 2006 22:38
Jako kdyby tomu u nás rozuměl

Snad nechce říct, že v našem 16ti letém polistopadovém vývoji zde byl nějaký divoký kapitálismus! Přece zde proběhl naprosto přesně cílený přechod k tržnímu hospodářství pod vedením nejprve ODS a poté Soc. demáků ! 

Je nutno podotknout, že v režii KGB a StB.

0 0
možnosti

Brett

22. 6. 2006 0:15
Re: Jako kdyby tomu u nás rozuměl

Pan chilsky autor by si nejprve mel neco o opravdu "divokem kapitalismu" precist a pak teprve o tom mluvit.  Trochu vzdelani by neskodilo i spisovateli!

0 0
možnosti

elsopo

21. 6. 2006 11:41
argentina je spolu s uruguayi

nejvyspelejsi zemi jizni ameriky. modlim se k bohu, aby tam nikdy nevyhralo neco, co ted premierovalo v ceske republice nebo presidentuje ve venezuele

0 0
možnosti

pepr

21. 6. 2006 13:54
Já se modlím k tomu, abychom nikdy nebyly tak vyspělí

Já se modlím k tomu, abychom nikdy nebyli tak vyspělí jako Argentina před několika málo lety. A taky jejich milí vojáčci si s komunistickými vrahy v ničem nezadali, i když pravda byli nápaditější, Gottwald neměl dost velkou představivost, aby lidi shazoval z helikoptér do oceánu, tomu stačila šibenice...

0 0
možnosti