Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Padrino Krejčíř znovu na scéně. Podívejte se na ukázku z filmu Gangster Ka: Afričan

Kultura

  6:00
Druhá část kriminálního thrilleru podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy Padrino Krejčíř, vstoupí do českých kin ve čtvrtek 26. listopadu. Podívejte se na exkluzivní ukázku z filmu Gangster Ka: Afričan, který je volným pokračováním zločineckého tažení Radima Kraviece alias Káčka.

Film začíná v okamžiku, kdy po útěku přímo z rukou policie opouští Kraviec Českou republiku a začíná nová etapa jeho zločinného života. Začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Kraviec se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která může položit tamní premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat...

Gangster Ka: Afričan
Gangster Ka: Afričan

Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvo-třídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu..

Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje podle autorů fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto, a pátrá po mechanismech organizovaného zločinu.

V hlavní roli filmu se opět představí Hynek Čermák, dále hrají Predrag Bjelac, Vlastina Svátková, Filip Čapka, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler a další.

Autor: