Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Motörhead a fanoušci se naposledy a živě rozloučili s ‚Lemmy‘ Kilmisterem

Kultura

  23:15
PRAHA - V noci ze soboty na neděli na serveru Youtube.com probíhalo rozloučení s Ian Fraser „Lemmy“ Kilmisterem, zpěvákem kapely Motörhead a ikonou kultury tvrdého rocku. Záznam byl přenášen živě oficiálním youtubovým účtem skupiny Motörhead. Pro širokou veřejnost to byla možnost si s „Lemmym“ naposled alespoň symbolicky připít.

Lemmy Kilmister a Motörhead foto: 320 ProductionReprofoto

Ian Fraser „Lemmy“ Kilmister zemřel 28. prosince 2015, čtyři dny po svých sedmdesátých narozeninách. Podle Lemmyho manažera Todda Singermana byla agresivní rakovina odhalena pouhé dva dny před Lemmyho úmrtím.

Baskytarista, zpěvák a skladatel Kilmister založil skupinu Motörhead v roce 1975. Lemmy byl také známý svým bouřlivým životem. Nikdy se neoženil, měl ale jednoho syna. Tvrdil, že vypije denně láhev whisky. V posledních letech ale prý přešel kvůli cukrovce na vodku s džusem. Z drog se vyhýbal snad jen heroinu. Také se dušoval, že spal s více než tisícovkou žen. Známý byl také tím, že sbíral nacistické symboly. Podle vlastních slov ale nacismus nijak nepodporoval.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!