Sobota 1. června 2024, svátek má Laura
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pozdní přiznání jako příklad?

V nás je cizota, divokost,/ jen taktak kůží krytá,/ a infernální interno/ úplně všude, do dna,/ v cibuli je však cibule,/ na střeva klkovitá./ Je namnohokrát nahatá,/ od hloubi nápodobná - píše v básni Cibule polská nositelka Nobelovy ceny Wislawa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomm

23. 8. 2006 21:36
jak to tady tak ctu...

...tak se tu vsici jen trapne hadaj jestli je to hrdinstvi, nebo neni rict takovou NOVINU po x letech. nevim jestli uz ho tak hryzalo svedomi ze si to nemoh donyst do hrobu, ale podle me je to jednoznacny marketingovy tah. lepe receno spatna reklama TAKY reklama...a nestala ho ani korunu, ba prave naopak!! je mi jedno jestli byl nekdy tamhle s papezem ve stejny skupince, pitomy je jen ze dostane takovy oceneni misto nekoho kdo by si to treba i vic zaslouzil...a jeste na svych mladistvych uletech vydela majlant...a ty hloupy lidi jdou a ty jeho kecy si koupi!! uz z principu bych si nekoupil ani list.....na blbosti lidi se vydelava nejvic!!;-€;-€;-€;-€;-O;-O;-O;-O

0 0
možnosti

Horowitz

22. 8. 2006 17:52
Ach ten revizionismus...

Bývalý příslušník SS-Frundsberg a dočtu se zde VIVAT GRASS, geniální autor, ale řvát VIVAT někomu, který vstoupil do genocidních skupin jako SS prokazatelně byly mi nepřijde jinak než odporné...hold LN jsou německé noviny nikoli? 8-o

0 0
možnosti

Sanchez Illich Ramirez CARLOS

22. 8. 2006 8:04
VIVA GRASS

http://celamko.blogspot.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://celamko.blogspot.com/

0 0
možnosti

arogant

22. 8. 2006 0:54
Nechápu že se G.GRASS tak zuřivě vyjadřoval

proti návštěvě REAGANA a KOHLA na aktu usmíření na hřibitově v BITTBURGU. Nenáviděl i vlastní spolubojovníky. Plivat na hroby vlastních kamarádů z boje je horší než vlastizrada.

0 0
možnosti

a

21. 8. 2006 23:19
b

PlechovY bubinek je fakt dobry.Ten clovek musel cely svuj zivot zit s necim,co ho muselo desne trapit.To jestli nekoho zabil uz je jina vec,ale ze to dokazal priznat-uuuufff.Na to musi mit clovek odvahu a hlavne svedomi,coz spousta lidi nema.Ne,ze by mne jeho clenstvi ve waffen se libilo(protoze to nemuze delat normalni clovek)ale ze ho nakonec svedomi donutilo(protoze ho ma).

0 0
možnosti

Dan

21. 8. 2006 22:00
Ze by svedomi SSaka

ho dohnalo k doznani? Ne, ale je lepsi to rici sam, nez aby to na neho prasklo, az se to nekdo dozvi v teprve ted otviranych archivech.

Zajimave by bylo, co by psal, kdyby Nemci valku vyhrali. Myslim si, ze by taky psal a ze by byl take uspesny, je to uz takovy typ... 

0 0
možnosti

K.

22. 8. 2006 1:04
Byl by uspesny ?

Kdyby Nemci vyhrali, nasledovala by paranoia jako v SSSR, proste boj mezi sebou. Tenhle vycnivajici kul by urcite driv nekomu vadil a skoncil i jako nacista nakonec v koncentraku nebo v plynu. On je uspesny typek jako tzv.mirne disidentsky intelektual v mezich zakona pro postomoderni spolecnost, ktera si libuje v akademickem sebemrskacstvi,

vyznamenava a uctiva obratne, ale neplodne kecaly, a neumi uz ani normalne plodit deti. Mozna postavime skvele protiraketove zakladny, ale v par generacich stejne vychcipame jako brontosauri a nahradi nas jina etnika.Tzv.inteligence lidstva spociva zrejme v tom, ze vidime prilis mnoho veci a nebezpeci jinde,napriklad v minulosti, krome tech, ktere soucasnou spolecnost aktualne ohrozuji nejvic. 

0 0
možnosti

Taraszátaras

21. 8. 2006 21:51
On ten cirkus neznamená vůbec nic

sedmnáctiletí smradi prostě nejsou odpovědni za své činy, u některých exemplářů to trvá do třiceti. Což samozřejmě nebrání panovníkům, aby je posílali na jatka. Poměrně přesně to ale ukazuje, jak blbý je současný kult mládí, rovněž typický pro totality.

0 0
možnosti

Vul

21. 8. 2006 21:31
Walesa zapomnel,

ze ma s Grassem spolecne take Nobelovu cenu, takze by ji mel take vratit, i stemi penezi co s tim jdou. Nekdo by se ho mel zeptat. Jinak nic noveho Grass miloval socialisty / narodni/ uz za mlada , stejne jako pozdeji, zadne velke prekvapeni.

0 0
možnosti

xxx

21. 8. 2006 21:12
Grass

Bezcharakternost pana Grasse je spis potvrzena pozdejsimi udalostmi v jeho zivote, at byl k tomu donucen nebo (a to spis) to konal dobrovolne.

0 0
možnosti

jana

21. 8. 2006 19:43
zlodej krici chytte zlodeje

Rozesmalo me, ze Valensa chce na protest odevzdat cestne obcanstvi Gdanska, kdyz  se nesebere  zpetne Grassovi.  Valensa byl agentem polske tajne policie, kryci jmeno Bolek.

Grass poslal Svedske akademii zfalsovany zivotopis.

0 0
možnosti