Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pravidelný výlet do bláznivého městečka. Nova chystá seriálový Kameňák

Kultura

  16:00
KAMEŇÁKOV - Filmová série Kameňák, původně dílo režiséra Zdeňka Trošky, se dočkala pěti dílů. I přes drtivé recenze kritiků splňují Kameňáky kritéria lidové zábavy a u diváků jsou oblíbené. Toho využila televize Nova, která už na konec února chystá jejich seriálovou podobu. Diváci se dočkají již 22. února.

Z natáčení seriálového Kameňáku. foto: TV NOVA

Městečko Kameňákov má k ideálnímu místu hodně daleko. Na radnici sedí chamtivý starosta Pepa Novák (Václav Vydra) se svým zástupcem Bohoušem Beránkem (Pavel Kikinčuk). Ti se rozhodnou přihlásit Kameňákov do soutěže o nejpozitivnější město, kterou vyhlásila česká vláda. Hlavní cena? Sto milionů korun. Aby ale Kameňákov vyhrál, musí se postarat o řadu věci, jako jsou rozvoje sportu a kultury. To se nicméně v tomto moderním ekvivalentu Sekorova Kocourkova lépe řekne, než nakonec udělá. Jenže pan starosta pro vysněné peníze půjde nejspíš i přes mrtvoly...

Kameňák 4
Zdeněk Troška

V Babovřeskách ani Kameňákově kritici žít nechtějí. Nejhorší filmy Zdeňka Trošky

„Kameňák je jedna z nejsilnějších značek české zábavy. Věříme, že Kameňák bude ideální volbou pro ty, kdo si chtějí u televize odpočinout,“ tvrdí programová ředitelka televize Nova Alex Ruzek.

O režii se postará Ján Novák, který stojí například za seriály Comeback nebo Přístav. I s Kameňákem má ale své zkušenosti - natočil totiž čtvrtý díl filmové série (2013), když přebral štafetu po Zdeňku Troškovi. Do seriálu se kromě ústřední dvojice vrátí i staré známé kameňákové stálice včetně Leoše Nohy, Alice Bendové nebo Jany Paulové.

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...