Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Radek Baborák se svou kapelou oslaví sté narozeniny skladatele Piazzolly

Radek Baborák a Orquestrina. foto: ORQUESTRINA

PRAHA - Radek Baborák se svým souborem Orqestrina nahrál album nejlepších písní argentinského skladatele a propagátora tanga Ástora Piazzolly. Jde o poctu k jeho letošním nedožitým stým narozeninám.
  5:00

„Do takových děl, která mají energický puls, dojemnou sentimentální melodii, harmonické zajímavosti a prostor pro lehkou improvizaci, zřetelné plochy budující napětí, vrcholy a následné uvolnění a další oživující atributy a zvukové efekty, je snadné se zamilovat a chtít je stále hrát a poslouchat,“říká o svém přístupu k hudbě Ástora Piazzolly Radek Baborák.

Radek Baborák a Orquestrina.
Radek Baborák a Orquestrina.

Album Quatrocientas estaciones de Ástor Piazzolla (Čtyřista ročních období Ástora Piazzolly) obsahuje tangaČtyři roční období v Buenos Aires, Le Grand Tango, Adiós Nonino, Oblivion a Libertango.

Orquestrina obohacuje katalog zvukových efektů používaných v piazzollovském repertoáru o řadu novinek, jako jsou údery do lesního rohu, slapování na basklarinet, preparovaný klavír, napodobování zvuků cikád nebo sirén.  Členové zahrnují do skladeb často autorské kadence nebo improvizace.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...