Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Reznor ostrý jako břitva

Není větší potěšení než potkat po více než deseti letech známého a zjistit, že jeden druhému stále rozumí. S tak spokojeným pocitem mohly odcházet tisícovky zpocených návštěvníků pondělního koncertu americké kapely Nine Inch Nails z pražského Edenu naplněného po střechu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stepan

16. 8. 2007 3:14
vs jine koncerty

Mel jsem moznost videt NIN v Berline (reklo by se ve meste zasvecenem) a Londyne - brixton academy (pres 20 000 lidi), ale prazsky koncert byl DALEKO nejlepsi. Predtim jsem mel dojem, ze uz je to vyhasla hvezda, ktera me po tolika letech po downward spiral nedostane. Tenhle koncert me vratil zpet. Smekam. Super atmosfera. A hlavne do toho dal uplne jinou energii nez pred "jistym publikem". Myslim, ze nejlepsi koncert by odehral u me v obyvaku. Cim min lidi tim, vic energie ....

0 0
možnosti

e42

15. 8. 2007 18:09
.

Dobre napsany clanek s viditelnou znalosti veci, jenom "Something Must Break" v poslednim odstavci je ponekud ulet, ta cover verze skladby Joy Division se jmenuje "Dead Souls".

Jinak koncert byl opravdu vynikajici, doufejme ze si TR prilis nevymyslel, kdyz hlasil see you soon, trinactilete cekani na dalsi koncert bylo opravdu hodne dlouhe :)

0 0
možnosti

Adam

15. 8. 2007 16:28
Koncert

Skutečně špičkový zážitek. Publikum šlo do varu záhy, ale přece jen tu správnou atmosféru to mělo tak po 30 minutách, v tom je ale to koření, v gradaci. Úžasné je, že ačkoli vizuální aranže nebyly nějak extra bohaté, tak ale geniálně trefně podbarvily celý výraz koncertu a písní. Roleta spuštěná v polovině koncertu rozhodně setrvala na místě právě potřebnou dobu, aby nenudila a vždy překvapila něčím novým v další písni. Pochvala pro Reznora, rozhodně se snažil a vydal se, jak se zdálo i při poslední písni. Hala sice nebyla přeplněná, ale plno rozhodně bylo, což akorát dotvořilo zážitek z nadprůměrného koncertu, který opravdu šlapal.

0 0
možnosti

Marty

15. 8. 2007 16:08
NIN

Já bych tedy nepoužil slovo přísnost a strohost - prostě jim to perfektně šlapalo, bez zbytečných pauz, jako když dobrej řezník seká 1 kotletu za 2 :-) Hutná avšak velmi pestrá show. Kdo byl, asi srovnával s 2-koncertem ve Vídni - byli jsme tam na tom druhém a zdálo se mi, že pražské publikum šlo daleko dříve do varu (prakticky již při druhé písni) a reagovalo živěji a téměř okamžitě. Návštěvnosti jsem se trochu bál ale opravdu "téměř" plná hala příjemně překvapila - a myslím že i samotného Reznora. Vlastní scéna byla oproti Vídni velmi odlišná a kdo ke koncertu v Gasometru přidal i Eden určitě neprohloupil. Myslím, že čeští a moravští fanoušci rozhodně ostudu neudělali!

0 0
možnosti

Ferdinand E.

15. 8. 2007 15:08
Hustota

Byl jsem na NIN tady v Tokiu asi před měsícem - začali nějakými postpunkovými zpievankami, ta půlhodina se ovšem dala přežít, protože pak, piggies, přišlo opravdové reznorovské maso. Své přítelkyni jsem doporučil, aby si všimla, odkud teklo mateřské mléko Marilynu Mansonovi...

0 0
možnosti

robertson

15. 8. 2007 14:24
par drobnosti

koncert byl uzasny, hala teda rozhodne narvana nebyla (dalo se stat celkem pohodlne i v takovy 7-8 rade) a od Joy Division hrali Dead Souls...

0 0
možnosti

bX

15. 8. 2007 13:25
Nejlepsi koncert, co jsem zazil

brutalni atmosfera, takova rodinna akce s po strop narvanym stadionem pribuznych.-) Fakt nadhera...-!!!!!!!

0 0
možnosti