Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rozlomená doba slovem i obrazem. Katalog k výstavě milovníky umění nadchne

Jestliže se o putovní výstavě Rozlomená doba hovořilo v Olomouci, kde byla zahájena v září 2018, jako o zatím nejrozsáhlejší expozici v České republice, její doprovodný katalog tento přívlastek ještě předčí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy když navštívím Olomouc tak neopomenu navštívit Muzeum umění a zakoupím si jejich katalog, který bývá kvalitní a jsem rád, že si toho někdo z novinářů všiml. Naposledy jsem tam byl na výstavě před omezeními kvůli koronaviru, kde byla vystavena hlava Kelta doplněná záhadami z minulosti. Byl jsem však zklamaný doprovodným textem u exponátů po grafické stránce. Text napsaný na počítači se musí také kontrolovat, než se zvětší. Výsledkem byly rozbité věty s neúměrnými mezerami mezi slovy. O proti textům starověku a středověku, které tam také u exponátů byly, je to neodpustitelné barbarství! Do knihy návštěvníků jsem si na to stěžoval a nebyl jsem sám. Zajímalo by mne, kdo za takovou zprasenou práci vzal peníze a kdo to kontroloval?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji velice za tento článek. Jen mne přesvědčil více o tom, co jsem si už kdysi pomyslel po zhlédnutí výstavy Fascinace skutečností v olomouckém muzeu. Tehdy kurátorky připravily naprosto fenomenální jak výstavu, tak i katalog k ní a já tehdy opravdu jen koukal, jak je možné udělat skvělý a velkolepý počin i mimo Prahu. Rozhodně doporučuji všem sledovat tuto instituci a její program, protože koncepčnost a kvalita zpracování jednotlivých projektů je příkladem snad pro každou takovou instituci u nás.

0 0
možnosti