Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Souboj literárních titánů. Rowlingová se kvůli výrokům proti translidem rozkmotřila s Kingem

Britská spisovatelka J. K. K. Rowlingová svým výrokem ze začátku června rozpoutala internetovou bouři, jež zdaleka neutichla. Jako poslední se Rowlingová obrátila proti Stephenu Kingovi, který ji zdánlivě na Twitteru vyjadřoval podporu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už toho liberálního lynče bylo více jak dost. Mrs Rowling má pravo na svoje mínění. Pokud se to někomu nelíbí, tak ať SUCK It UP!!! Krické myšlení je jeden z pilířů západní civilisace. Svoboda slova je posvátná ve svobodné společnosti. Zbytek je pak holý fašismus a bolševismus, který více a více vidíme kolem sebe. Pokud se ti to nelíbí, tak to je TVŮJ problem. Né problem paní Rowling.

0 0
možnosti

J13i23r15k58a 52N38o31v63ý

1. 7. 2020 8:25

Kolika ženám ze sta, které podporují transgender by opravdu nevadilo, kdyby byly ve sprchách pro ženy nebo v sauně pro ženy, kdyby tam vlezl chlap a prohlásil, já jsem transžena?

Skrytá kamera by pak ukázala, kolik z těch 100 žen myslí tu svoji podporu vážně a kolik z nich je naopak pokryteckých a prolhaných. jenže na takový test si nikdo netroufne, protože v americkém svobodném a demokratickém světě by to byla jasná sebevražda ;-D

0 0
možnosti
Foto

To je prostě svoboda slova "po západnicku". Říkat si můžete co chcete, ale běda, pokud to není v souladu s neotrockistickými "pravdami". Napadlo někoho, že nejspíše jde o to, že Rowlingové jako ženě "od přírody" vadí, že ženy "od chirurga" se chtějí nazývat stejně? Na jedné straně tu máme boj proti pohlavím, na druhé straně se určitá skupina chce mermomocí do jednoho z pohlaví vecpat, místo aby si založila vlastní kategorii, proti čemuž Rowlingová nejen není, ale dokonce to i podporuje. Z její strany se tak jedná o pouhý technický, nikoliv principiální odpor. Ale jak je vidět, dnes i technicky jiný názor může člověka přivést na černou listinu. Takhle to fungovalo za stalinských čistek. Žijeme v době možná největšího temna a nesvobody v historii a mnozí z nás si to ani neuvědomují, protože svoboda podle nich spočívá v tom, že v létě mohou jet na Kanáry a v zimě do Alp.

0 0
možnosti