Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Reportérem mezi dvěma zeměmi. Vyhrajte knihu Z Izrastiny s láskou

Kultura

  15:00
Ve své druhé knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. S pomocí výrazných příběhů, barvitého popisu čtvrtstoletí orientálních zkušeností i líčení historického kontextu usiluje o nabourání leckdy schematického vnímání neklidného regionu.

Z Izrastiny s láskou / Reportérem mezi dvěma zeměmi foto: ARGO

Výrazná osobnost televizního zpravodajství odmítá vnímat izraelsko-palestinské vztahy jako výhradně konfliktní. Nabízí naopak názor, že vybírat stranu si není třeba, protože oba národy jsou obdivuhodné, a přitom odsouzené k tomu žít bok po boku.

Zároveň Jakub Szántó vůbec poprvé odhaluje vlastní hluboké pouto k Blízkému východu a odhaluje své city k exotické, a přece blízké oblasti, jejím lidem, historii, kultuře nebo přírodě. Nechybí jeho osobitý sarkastický a sebeironizující tón ani bohatá příloha snímků, které za léta života a práce v Orientu nashromáždil. 

A jak knihu vyhrát? Stačí odpovědět na jednoduchou otázku. Kolik let je autorovi knihy? Své odpovědi posílejte do neděle 18. října. Ze správných vybereme vítěze.

Ukázky pro čtenáře a informace o setkání s autory online jsou k dispozici na stránkách Velkého knižního čtvrtka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!