Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Stanete se králem bezdomovců? Nová česká videohra Hobo: Tough Life je simulátorem života na ulici

Videohra Hobo: Tough Life. foto: Perun Interactive

PRAHA - Přežít na ulicích a nezbláznit se z toho. Ostravské studio Perun Creative po šesti letech vývoje vypustilo do světa hru Hobo: Tough Life. Recenze jsou kladné.
  9:46

Hra se odehrává ve fiktivním městě Praslav, které si bere něco z Prahy, Olomouce i Ostravy. Hráč se vžije do role bezdomovce, který se protlouká městem a snaží se vypracovat v hierarchii pouličních živlů.

Videohra Hobo: Tough Life.
Videohra Hobo: Tough Life.

Kromě klasických úkolů, které jsou dle slov vývojářů inspirované skutečnými příběhy z ulice, se hráč bude muset starat například i o hlad a žízeň své postavy. Musí se taky naučit žebrat nebo páčit zámky. Podstatnou částí hry je také budování toho správného bezdomoveckého úkrytu. 

Hobo: Tough Life zatím sbírá vesměs kladné recenze. Hráči vyzdvihují originální námět, humor a množství aktivit, které lze ve hře provádět. Vadí jim pak technický stav, kdy hru po vydání stále trápí některé chyby, takzvané bugy. 

Hru lze zakoupit na službě Steam či v kamenných obchodech. Některé z nich nabízejí ještě sběratelskou edici, která kromě hry nabídne i zmijovku a kovovou placatku s logem hry. 

Perun Creative je menší nezávislé vývojářské studio z Ostravy. Na hře Hobo: Tough Life pracovalo již od roku 2015.