Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Koncertům Taylor Swift v Madridu hrozí pokuta, radnici vadí hlasitá hudba

Popová zpěvačka Taylor Swift při svém koncertu na stadionu Santiaga Bernabeua ve španělském Madridu. (29. května 2024) foto: Profimedia.cz

Koncertům americké zpěvačky Taylor Swiftové hrozí v Madridu pokuta za hlasitou hudbu. Radnice španělské metropole oznámila, že nechá zkontrolovat, zda vystoupení bude dodržovat limity obsažené v městské vyhlášce. Při předchozích koncertech zaznamenala radnice opakované překročení hlukových limitů. Maximální výše pokuty činí až 300 tisíc eur (7,5 milionu korun).
  22:14

Madridská radnice ve středu oznámila, že bude pokutovat všechny koncerty, které se v posledních měsících konaly na stadionu Santiaga Bernabéua, protože všechny porušily hlukové limity. Sankce dostanou pořadatelé koncertů, protože za dodržování norem zodpovídají. Do řešení situace však vedení města chce zapojit i fotbalový klub Real Madrid, který stadion vlastní.

Pokuta hrozí i koncertům, které ve středu a ve čtvrtek na známém stadionu odehraje populární americká zpěvačka Taylor Swiftová. Očekává se, že na koncerty přijde na 110.000 lidí. Radnice potvrdila, že ve středu vyšle městské strážníky a své úředníky, aby monitorovali úroveň hluku. Ta nesmí podle městské vyhlášky ve večerních hodinách překročit hodnotu 59 decibelů.

Radnice již oznámila, že u pořadatelů koncertů budou pokuty začínat na 20.000 eur (zhruba půl milionu korun), maximální výše je zmíněných 300.000 eur. Obě částky jsou však podle deníku El País vcelku zanedbatelné ve srovnání s obratem, který generují koncerty americké zpěvačky.

Autoři: ,