Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Twilight má na dosah Zlatou malinu pro nejhorší film

Kultura

  12:30
LOS ANGELES - Jedenáct nominací na anticenu Zlaté maliny získala v úterý večer v Los Angeles upírská epopej Twilight sága: Úsvit 2. část, kterou porota označila za nejhorší film roku 2012 a její hlavní i vedlejší role za nejméně povedené ze všech.

Z filmu Twilight Sága: Rozbřesk - 2. část foto: Bontonfilm

Laureáti už 33. ročníku soutěže o nejhorší filmové projekty budou vyhlášeni 23. února, den před udílením hollywoodských Oscarů.

Zlaté maliny

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace G.R.A.F. Nápad na filmové anticeny, které by byly protiváhou Oscarů, pochází od publicisty a filmového nadšence Johna Wilsona.

Nominaci na nejhorší film má také akční příběh Bitevní loď, komedie režiséra Seana Anderse Můj otec je šílenec nebo film Tisíc slov s Eddiem Murphym v hlavní roli.

V případě snímku Twilight sága: Úsvit 2. část porota "ocenila" nominací na Zlaté maliny i režii a scénář. Představitelka jedné z hlavních rolí snímku Kristen Stewartová si dokonce vysloužila dvojí nominaci, kromě upírské ságy ještě za titulní roli v dobrodružné pohádce Sněhurka a lovec.

Twilight saga bývá v soutěži pravidelně zastoupena, ale nikdy se jí nepodařilo obsadit všechny hlavní kategorie ceny, o kterou žádný z amerických filmařů příliš nestojí. "Vypadá to, že porota Zlatých malin čekala až na závěrečnou část upírského seriálu," komentovala nominace agentura AP.

RECENZI ČTĚTE ZDE:

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!