Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Padesát odstínů šedi získalo Zlatou malinu. Za špatný scénář i herecké výkony

Kultura

  11:36
LOS ANGELES - Filmovou anticenu Zlatou malinu za nejhorší snímek roku získal film Padesát odstínů šedi. Porota v Los Angeles v sobotu večer dále rozhodla, že tato filmová adaptace úspěšného erotického románu má také nejhorší scénář a nejhorší herecký mužský i ženský výkon v podání Jamieho Dornana a Dakoty Johnsonové. Zlaté maliny se již po 36. rozdávaly den před udílením hollywoodských Oscarů.

Z filmu Padesát odstínů šedi foto: Reprofoto

Z dalších Zlatých malin například anticena pro nejhoršího herce ve vedlejší roli připadla Eddiemu Redmayneovi za výkon ve sci-fi filmu Jupiter vychází. Nejhorší herečkou ve vedlejší roli byla v uplynulém roce podle účastníků hlasování Kaley Cuocová za pojetí role ve snímku Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda.

Z filmu Padesát odstínů šedi

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace Golden Raspberry Awards. Letos podle agentury AP rozhodovalo o anticenách 943 hlasujících ze 20 zemí. S nápadem udělovat filmové anticeny, které by byly jakousi protiváhou slavných Oscarů, přišel v roce 1980 kalifornský publicista a filmový fanda John Wilson.

Autor: