Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Studentský DebutFest letos poprvé na vlastních prknech, přivítá i hosty ze Slovenska

Ze soutěžního představení VOŠ herecké Past foto: Archiv

DebutFest. Tak se jmenuje festival studentského divadla, který od čtvrtka do neděle pořádá Vyšší odborná škola herecká v Praze. Letos poprvé ve vlastním divadle v Boleslavově ulici v pražských Nuslích. Bude mít podobu mezinárodní soutěžní přehlídky a chybět nebude ani bohatý doprovodný program. Slavnostní zahájení 11. ročníku je naplánováno na čtvrtek 17.30.
  10:00

Díky tomu, že škola na podzim otevřela vlastní divadelní scénu, může po několika ročnících uspořádat festival v odpovídajícím rozsahu a se všemi „atrakcemi“, které k takové akci náleží. Po dlouhé odmlce se na jevišti budou v rámci přehlídky prezentovat až do neděle 21. dubna i jiné školy, včetně hostů ze Slovenska.

Dominantou programu je zmíněná soutěžní sekce, v níž se přátelsky utkají studenti VOŠH s kolegy ze Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění Zlín, z Pražské konzervatoře, JAMU Brno a konzervatoře z Nitry. O vítězi rozhodne odborná porota.

V nesoutěžní sekci ale budou k vidění i další absolventské inscenace. VOŠ hereckou budou zastupovat tituly Mikve, Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka, Noc bláznů a do soutěže míří komorní drama Past.

DebutFest

Divadlo Debut

Boleslavova 49/13, Praha 4

  • 18.–21. dubna 2024

„Hlavním cílem akce ale není samotná soutěž. Festival DebutFest je především o sekávání se, vzájemné inspiraci studentů a také vzkazu divákům, že i studentská představení mohou mít velmi vysokou úroveň,“ říká provozní ředitelka divadla Debut Lucie Botlíková.

Kromě studentských představení se návštěvníci festivalu mohou těšit na přednášky, workshopy i koncert. Vstupenky lze zakoupit v pokladně divadla Debut (Boleslavova 13) nebo v síti GoOut.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!