Sobota 1. června 2024, svátek má Laura
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vzorové album J. A. R.

Skupina J. A. R. vydala nové album Armáda špásu. V kontextu diskografie kapely je zatím nejlepší. Bylo by možné říci, že nové album je tak dobré, protože všechny konstanty projektů Romana Holého jsou opět na svém místě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gringo Starrr

13. 9. 2006 11:31
Ach jo...

Armáda špásu není Nová deska Jaru, je jenom Další deskou Jaru.:-/

Stejně jako všechny, kterými nás po Nerváku budou chtít "zahrnovat"....

0 0
možnosti

Gringo Starrr

13. 9. 2006 11:25
Se shnilou zeleninou raději do kompostu.

Celá deska i její propagace těžce zavání intenzivně socialistickým agitačním budovatelským duchem. Přestože nám už před lety (asi hodně líná) Larva a její tygři slibovali vyklátit modly, nepovedlo se to ani později Pančákové a modlám všeho druhu se u nás daří, drží se tu sveřepě jako klíšťata a uměle a nasilu se vytvářejí modly nové.

Jaři toho náležitě využívají a Armádou špásu nám vnucují osvědčený masmediální píár ve stylu Soudruh Rock'n'roll aneb Návrat rudého bratra. Lidé se o desce všude dočtou to samé, až neodbytně vyvstává otázka, zda firma nedává desku k recenzím jen těm PRispěvatelům, kteří jsou si s Jary tak nějak rovnější a Bratři v tripu. Ale ne, pravdou bude nejspíš mnohem prozaičtější praxe, že album si vyžádají na firmě ti, co ho chtějí a napíší o něm hezky nejen proto, že se jim líbí, ale protože budou chtít i další a další desky For promotional use only - t.j. zadara.

Celý ten povyk kolem Jaru pùsobí podezřele komunisticky i díky R. Holému, jenž se konečně našel v šíření a udržování jeho vlastního soukromého socialistického skanzenu a la JZD SlušoVÍCE to Sušice. Jeho svatost si úspěšně usurpovala pozici jakéhosi Giorgio Morodera, což u anglicky mluvících evokuje spíš něco mrtvolného, dejme tomu nezadržitelně se šířícího mrtvolného pachu.

A přesně tak tomu je.Už o desce Nervák tvrdili, že je zralá, vyzrálá, dozrálá. Totéž tvrdí o AŠ. Zralý je ovšem možno být jen nějakou dobu a i z lidského hlediska ta jejich údajná zralost trvá už nějak dlouho, nemluvě u lidí, co se povětšině nachází na počátku 3.1/3 jejich života (navíc v dobrovolnì zkrácených verzích - opotřebovaní chlastem,drogama, obžerstvím...)

Takže buďto lžou a zahnívající puch přezrálosti se jim daří skrývat pod pečlivě hlídaným Skleněným poklopem nebo nabízejí produkt z konservy, naservírovaný na podnosu (ano, O. a D., kvalitní pixely) a vydávaný za čerstvé ovoce. Žel většina lidí už čerstvost okusila a u gurmánů si s konservama neškrtnou.

0 0
možnosti

Radka

17. 8. 2006 0:59
uplést z h.... bič

Tak jsme se toho tedy vážně dozvěděli...uvažuju o tom, zda pisatel vůbec album pořádně slyšel.....zopakoval nám ty nic neříkající klišé o Romavových projektech,ale nic víc...no škoda. Tohle Cd si zaslouží víc pozornosti!

0 0
možnosti

Snoopy

17. 8. 2006 8:54
Re: uplést z h.... bič

Naprostý souhlas ;-)

0 0
možnosti

d

15. 8. 2006 18:28
d

c

0 0
možnosti

c

15. 8. 2006 18:07
c

c

0 0
možnosti

JAB

15. 8. 2006 14:02
Upocená recenze

Bohužel samá dojmologie, o samotném obsahu a formě či prostředcích díla se nedozvíme konkrétního nic. To je jak z Mladého světa nebo Vlasty... 

0 0
možnosti

štěpán

15. 8. 2006 14:01
škoda

podle mě je hlavně škoda, že J.A.R. nejsou moc dobří. Ale bát se nemusejí, sesbírají zase všechny ceny a o to jim asi jde

0 0
možnosti

jackx

15. 8. 2006 16:36
Re: škoda

je vidět, že se v muzice vyznáš a rozumíš tomuR^;-)

0 0
možnosti

clay

15. 8. 2006 10:56
fakt vydali album?

a já co mi to tu už pár týdnů hraje;-D;-D;-D

0 0
možnosti

nejap

15. 8. 2006 10:41
:-)

Myslím, že jestli si hoši z kapely tuhle recenzi přečetli, tak se asi hodně nachechtali, také jsem se párkrát uchechtl, protože urputnost s jakou je napsaná je k smíchu. Projev recenzenta postrádá lehkost, hledání nových tvarů a vlastní pojmenovávání věcí, která už mají jména, svědčí o nedostatku "muzikantské" terminologie a nemohoucnosti v použití českého jazyka. Vždycky mě to otráví. Dozvěděli jsme se jaký z toho má pisatel pocit, ale o desce skoro nic, jen to, že je pravděpodobně nejlepší ze všech od J.A.R.  Recenzent je snaživý, postrádající smysl pro humor, exhibující. Ještě že taková není ta deska. 

0 0
možnosti