Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Z očekávané rozlučky s Jacksonem nic nebude, firma je v likvidaci

Kultura

  19:38
VÍDEŇ - Rozlučkový koncert se zesnulým zpěvákem Michaelem Jacksonem, který se měl původně konat letos v září ve Vídni a přesunul se na červen příštího roku do Londýna, se neuskuteční. Po odřeknuté zářijové vídeňské akci zkrachovaly nyní i náhradní plány na londýnské vystoupení. Agentura, která měla koncert spolu s Jacksonovým bratrem Jermainem organizovat, je totiž v likvidaci. Napsal to dnes server deníku Österreich.

Pohřeb Michaela Jacksona foto: Gabriel BouysAFP

Jackson zemřel v červnu v nedožitých 51 letech na selhání srdce po předávkování léky. Rozlučkový koncert s ním se měl původně odehrát v září před vídeňským zámkem Schönbrunn. Pořadatelé z agentury World Awards Media (WAM) s Jacksonovým bratrem ho ale dva týdny před jeho konáním zrušili, protože na vystoupení nezajistili slibované hvězdy.

Většinový vlastník pořádající agentury WAM ji nyní podle serveru likviduje. Vyjádření od jejích představitelů se listu nepodařilo získat. Na webu koncertu byla přístupná jen titulní stránka. Nefungovaly ani internetové stránky agentury. Už druhý krach rozlučkového koncertu označil server slůvkem "trapné".

Velkolepé plány
Pořadatelé měli pro vídeňský koncert původně velkolepé plány. Server podotýká, že takové byly i ceny vstupenek. Nejlevnější vídeňský lístek měl stát v přepočtu asi 1600 korun, nejdražší přibližně 13.200 korun. Média tehdy spekulovala o tom, že by se u Schönbrunnu s "králem popu" mohla loučit například Madonna či U2. Ohlášení účinkující, z nichž polovina nakonec odřekla, zůstali "daleko za očekáváním", uvedl server.

Finanční podporu nejprve přislíbila také vídeňská radnice. Chtěla na
koncert vydat 600.000 eur (asi 15,77 milionu korun). Od projektu však ustoupila ještě před tím, než pořadatelé koncert zrušili.
Jermaine Jackson a šéf agentury z neúspěchu obviňovali média. Tvrdili, že je samotné i akci líčila ve špatném světle. Slibovali, že na přípravu londýnského koncertu budou mít dost času a hvězdy na něj přivedou.

Autor: