Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Živočich jménem Praha

Smělé plány a sny současných architektů představuje výstava Futura Pragensis v pražském Veletržním paláci. Otevírá zároveň dialog o povaze architektury v našem hlavním městě a jejím budoucím směřování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel

9. 11. 2005 9:50
Opravdoví, hm...
Jde jen o to, jak poznat a kde najít ty opravdové památkáře. Zaměstnaných u Památkové péče jich bude minimum.
0 0
možnosti

Eda

9. 11. 2005 8:40
Obrana opravdových památkářů
Pane Sedláku, z jediného vašeho odstavce je patrné, že problematice, o níž píšete, opravdu moc nerozumíte. Turistický skanzen z jádra Prahy nedělají památkáři (ti opravdoví jsou z toho spíše nešťastní), ale politici a někteří úředníci, kteří ponechávají klenot UNESCO volné ruce trhu a často jí i pomáhají. Pak mizí z centra bydlení a další, dříve normální funkce. Kvalitní moderní architektura může být fajn, ale ať se realizuje ve vhodném kontextu a ne uprostřed památkové rezervace. Navíc kdybyste znal všechna svinstva, co jsou v ní připuštěna, možná byste spíš volal po zlepšení památkové péče.  
0 0
možnosti

Tom

8. 11. 2005 13:19
čeština, čeština
Škoda, že zajímavé presentace znehodnocují neskutečné chyby v rodném jazyku, např.: "...jsou odvěkýmy cíly." /Václav Plánský/ "...věci, jak by měli být, vznikají sami." /snová továrna/ "...rěky..." /troja/
0 0
možnosti

jojo

8. 11. 2005 12:30
jen uculovat
       jo,jo. Fantazirovat dovoleno.
0 0
možnosti